ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Μεντβέντεφ: «Αν κτυπήσουν τα νέα εδάφη της Ρωσίας είναι πλέον σα να κτυπούν την Μόσχα: Η απάντηση θα είναι με πυρηνικά» (upd)

Η Ρωσία αφήνει τα «μισόλογα» και ξεκαθαρίζει ότι θα προχωρήσει σε χρήση πυρηνικών όπλων για τις νέες περιοχές της

Ν.Μεντβέντεφ: «Αν κτυπήσουν τα νέα εδάφη της Ρωσίας είναι πλέον σα να κτυπούν την Μόσχα: Η απάντηση θα είναι με πυρηνικά» (upd)

Τα δημοψηφίσματα για ένταξη ή όχι των τεσσάρων (από τις οκτώ) ρωσόφωνων περιφερειών της Ουκρανίας, συν μιας περιοχής του Νικολάεφ, που καταλήφθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, ολοκληρώθηκαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν συντριπτική επικράτηση του «Ναι».

H επικράτηση είναι απόλυτη όχι τόσο γιατί τους «απειλούσαν», αλλά γιατί οι ουκρανόφωνοι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει κατόπιν των εντολών του Κιέβου από τις περιοχές αυτές (θα θυμούνται όλοι τις εκκλήσεις περί εκκένωση) ή δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.

Όμως, το αποτέλεσμα μετράει…

Κατόπιν αυτού η Μόσχα ανακήρυξε ότι «το εθνικό δόγμα πυρηνικής αποτροπής αφορά πλέον και αυτές τις περιοχές»!

Κατ’αρχήν μιλάμε για το Ντονμπάς, το Λουγκάνσκ, την Ζαπορίζια, την Χερσώνα και μέρος του Νικολάεφ.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ: «Στα εδάφη αυτά θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές από νομικής απόψεως, σε επίπεδο διεθνούς δικαίου και ως προς όλες τις αντίστοιχες (των ληφθέντων μέτρων) συνέπειες για την ασφάλειά τους που θα εξομοιωθεί με αυτό της λοιπής Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το δικαιικό μας σύστημα θα εξετάσει όλες τις επιλογές, και, φυσικά, οι νομοθέτες μας, τα εκτελεστικά μας όργανα και οι νομικές μας ομάδες είναι σε ετοιμότητα για χρήση πυρηνικών όπλων αν απαιτηθεί» κατέληξε.

Νωρίτερα, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε αναφερθεί στην πιθανότητα εφαρμογής του ρωσικού δόγματος πυρηνικής αποτροπής στα εδάφη αυτά.

Το ρωσικό δόγμα προβλέπει πυρηνικά πλήγματα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης κατά της Ρωσίας ή υπαρξιακής απειλής κατά του ρωσικού κράτους.

Η ενίσχυση της άμυνας αυτών των εδαφών θα στηριχθεί στην χρήση «του συνόλου του ρωσικού οπλοστασίου, περιλαμβανομένων των στρατηγικών όπλων και όσων προβλέπονται από τις νέες αρχές.

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων και, αν κριθεί αναγκαίο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση των αρχών της κυβερνητικής πολιτικής σε ό,τι αφορά την πυρηνική αποτροπή», εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

Σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι οι δηλώσεις του Μεντβέντεφ παραπέμπουν στο «στρατιωτικό δόγμα» της Ρωσίας και παρακίνησε όλους «να θυμηθούν» τις αρχές αυτού του δόγματος: «Αν κτυπήσουν τα νέα εδάφη της Ρωσίας είναι πλέον σα να κτυπούν την Μόσχα» δήλωσε ο Ν.Μεντβέντεφ.

«Φανταστείτε ότι η Ρωσία αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το πιο τρομερό όπλο κατά του ουκρανικού καθεστώτος, το οποίο έχει διαπράξει μια μεγάλης κλίμακας επιθετική πράξη που είναι επικίνδυνη για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση» σημειώνει ο Μεντβέντεφ αναφορικά με τους κινδύνους μιας ΝΑΤΟϊκής απάντησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα κάποιοι μιλάνε ήδη για «προετοιμασία μικρού πυρηνικού κτυπήματος», έστω στην ατμόσφαιρα προκειμένου να καταστραφεί με τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό οποιαδήποτε ηλεκτρική ή ηλεκτρονική συσκευή στο έδαφος…

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.