ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Μέσα στην εβδομάδα η ψήφιση στην αμερικανική βουλή για τη βοήθεια σε Ισραήλ και Ουκρανία

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διευκρίνισε πως τα ποσά που θα προβλέπουν τα νομοσχέδια θα είναι χονδρικά ίσα με αυτά που συμπεριλαμβάνονταν σε ενιαίο νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία πριν από δύο μήνες

Μέσα στην εβδομάδα η ψήφιση στην αμερικανική βουλή για τη βοήθεια σε Ισραήλ και Ουκρανία

Εντός της εβδομάδας θα διεξαχθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψηφοφορίες επί τεσσάρων χωριστών νομοσχεδίων για τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

Το ζήτημα προσέλαβε πολύ πιο επείγοντα χαρακτήρα μετά την επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό αυτόν τον μήνα.

«Αυτή την εβδομάδα, θα εξετάσουμε χωριστά σχέδια νόμου», συμπεριλαμβανομένων κειμένων που θα επιτρέψουν να «χρηματοδοτήσουμε τον ισραηλινό σύμμαχό μας» και επίσης να «υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον πόλεμό της για την απόκρουση της ρωσικής επίθεσης», δήλωσε ο «speaker» του Κογκρέσου Μάικ Τζόνσον.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων διευκρίνισε πως τα ποσά που θα προβλέπουν τα νομοσχέδια θα είναι χονδρικά ίσα με αυτά που συμπεριλαμβάνονταν σε ενιαίο νομοσχέδιο που ενέκρινε η Γερουσία πριν από δύο μήνες και πλέον, ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες διαφορές, όπως το ότι μέρος της βοήθειας θα διατεθεί με μορφή δανείων.

Τα σχέδια νόμου θα προβλέπουν επίσης τη χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς χρηματοδότηση για άλλες αμερικανικές προτεραιότητες εθνικής ασφαλείας. «Γνωρίζουμε πως ο κόσμος παρακολουθεί για να δει πώς θα αντιδράσουμε», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος, εξηγώντας πως η διεθνής κοινότητα περιμένει να δει «αν θα σταθούμε στο πλευρό των συμμάχων μας και θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας σε όλη την υφήλιο. Και θα το κάνουμε».

Το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο από τη Γερουσία προέβλεπε χρηματοδότηση 60 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, 14 δισεκ. δολαρίων για το Ισραήλ, δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της Ταϊβάν και συμμάχων στην Ασία που αντιμετωπίζουν διεκδικήσεις της Κίνας, καθώς και για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Τζόνσον, οι ψηφοφορίες πιθανόν θα διεξαχθούν το βράδυ της Παρασκευής (σ.σ. τις πρώτες ώρες του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.