ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Να αναιρέσει πολιτικές του Τ.Μπάιντεν υποσχέθηκε στους επικεφαλής πετρελαϊκών εταιρειών ο Ν.Τραμπ

Ο Ν.Τραμπ υποσχέθηκε ιδίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, να τερματίσει αμέσως το πάγωμα της κυβέρνησης Μπάιντεν στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ)

Να αναιρέσει πολιτικές του Τ.Μπάιντεν υποσχέθηκε στους επικεφαλής πετρελαϊκών εταιρειών ο Ν.Τραμπ

Να αντιστρέψει τις πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν για το περιβάλλον εάν εκλεγεί εκ νέου τον Νοέμβριο υποσχέθηκε σε κορυφαία στελέχη εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε χθες Πέμπτη η Washington Post.

Αντιδρώντας, η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Δημοκρατικού αντιπάλου του Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο ότι «πουλάει τις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες» με αντάλλαγμα «δωρεές στην εκστρατεία του από τους βαρόνους του πετρελαίου».

Όταν επικοινώνησε μαζί της το Γαλλικό Πρακτορείο, η εκστρατεία του Ν.Τραμπ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

«Ο Τζο Μπάιντεν ελέγχεται από περιβαλλοντικούς εξτρεμιστές που προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή το πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ενέργεια στην ιστορία και να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν τις δυνατότητες να αποκτήσουν», είπε μια εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ.

Ο Ν.Τραμπ υποσχέθηκε ιδίως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, να τερματίσει αμέσως το πάγωμα της κυβέρνησης Μπάιντεν στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ).

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προκηρύξει νέους μειοδοτικούς διαγωνισμούς προκειμένου να παραχωρηθούν άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Αρκτική και στην Αλάσκα.

Η New York Times αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο τονίζοντας την απαίτηση του Ν.Τραμπ οι επικεφαλής των εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας να διαθέσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην εκστρατεία του.

Ανάμεσα στους περίπου είκοσι επικεφαλής και στελέχη εταιρειών βρίσκονταν αντιπρόσωποι των Venture Global, Cheniere Energy, Chevron και Exxon, σύμφωνα με κατάλογο που εξασφάλισε η Washington Post.

Η ομάδα του Τ.Μπάιντεν κατηγόρησε τον Ν.Τραμπ πως ενεργεί σαν «μαριονέτα των μεγαλύτερων χρηματοδοτών του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Τραμπ δεν αγωνίζεται για αυτό που είναι καλύτερο για τις αμερικανικές οικογένειες, για φθηνότερη ενέργεια ή για το κλίμα μας — το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσει αυτές τις εκλογές», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.