
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχολίασε την απόφασή του να κατεδαφίσει μέρος της ανατολικής πτέρυγας του Λευκού Οίκου για την κατασκευή μιας αίθουσας χορού.
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τους ήχους από την ανακαίνιση «μουσική για τα αυτιά του», παρά τις αντιδράσεις των Δημοκρατικών.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σε Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές στον Λευκό Οίκο, δήλωσε: «Πιθανώς να ακούτε τον όμορφο ήχο των κατασκευών στο πίσω μέρος… Όταν ακούω αυτόν τον ήχο, μου θυμίζει χρήματα». Ο Ν.Τραμπ επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια για την ανέγερση μιας νέας αίθουσας χορού 8.360 τετραγωνικών μέτρων που θα φιλοξενεί πάρτι, κρατικές επισκέψεις και άλλες εκδηλώσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με το BBC, από την έναρξη των έργων τη Δευτέρα, έχουν εκφραστεί επικρίσεις, ανάμεσά τους και από την, Χίλαρι Κλίντον.
Αξιωματούχοι του Ν.Τραμπ υποστήριξαν ότι η ανακαίνιση δεν θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους των ΗΠΑ και ότι δεν υπάρχει τίποτα ακατάλληλο στο να ζητούν ιδιωτικές δωρεές για τη χρηματοδότησή της.


Από την κατασκευή του στο τέλος του 18ου αιώνα, ο Λευκός Οίκος έχει περάσει πολλές ανακαινίσεις και αποκαταστάσεις. Το 1948, ο τότε Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν είχε ξηλώσει το εσωτερικό του Λευκού Οίκου για να τον σώσει από την κατάρρευση, προσθέτοντας και ένα μπαλκόνι στην εξωτερική του πλευρά.
Κατά τη διάρκεια των χρόνων, οι πρόεδροι προσέθεσαν πισίνες, αίθουσες μπόουλινγκ και άλλες προσθήκες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.