ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Περού – Ανίμπαλ Τόρες: Υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο πρωθυπουργός – Για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο

Ο Ανίμπαλ Τόρες επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» που τον οδήγησαν στην απόφαση

Περού – Ανίμπαλ Τόρες: Υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του ο πρωθυπουργός – Για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο
Ο πρωθυπουργός του Περού, Ανίμπαλ Τόρες, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» στην επιστολή που κοινοποίησε μέσω Twitter.

Ο Ανίμπαλ Τόρες, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός που υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Καστίγιο, ο οποίος έχει βυθιστεί στη δίνη σκανδάλων από την έναρξη της θητείας του, μόλις πριν από έναν χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει πέντε έρευνες σε βάρος του προέδρου Καστίγιο, κάτι δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Οι υποθέσεις αφορούν την επιρροή στην αγορά καυσίμων από την κρατική εταιρεία Petroperu, τη φερόμενη παρακώλυση της δικαιοσύνης στην αποπομπή υπουργού Εσωτερικών, καταγγελίες για διαφθορά και συμπαιγνία σε δημόσια έργα, επιρροή σε φάκελο στρατιωτικής προαγωγής, καθώς και λογοκλοπή στην πανεπιστημιακή διατριβή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προστατευόμενος από την προεδρική ασυλία του μέχρι τη λήξη της θητείας του το 2026, δεν μπορεί να κατηγορηθεί και να προσαχθεί σε δίκη. Πέραν των νομικών προβλημάτων, ο Πέδρο Καστίγιο έχει αντιμετωπίσει στο Κογκρέσο δύο απόπειρες παραπομπής του με το ερώτημα της καθαίρεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.