Περού: Ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο επέλεξε την Μπέτσι Τσάβες για τον πρωθυπουργικό θώκο

Η 33χρονη ήταν μέχρι σήμερα υπουργός Πολιτισμού, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας

Περού: Ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο επέλεξε την Μπέτσι Τσάβες για τον πρωθυπουργικό θώκο

Την υπουργό Πολιτισμού Μπέτσι Τσάβες επέλεξε ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο για να διαδεχθεί στην πρωθυπουργία τον Ανίμπαλ Τόρες, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί αφότου δεν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης στο Κογκρέσο (το οποίο ελέγχεται από τη δεξιά).

Η 33χρονη Τσάβες ήταν μέχρι σήμερα υπουργός Πολιτισμού, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει υπουργός Εργασίας. Προέρχεται από το μπλοκ των αριστερών κομμάτων που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Καστίγιο.

Εντός 30 ημερών οφείλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Κογκρέσο προκειμένου να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Περού ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Τόρες και ότι προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος Καστίγιο και η πρωθυπουργός Τσάβες θα πρέπει τώρα να διορίσουν τους 19 υπουργούς στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Το Περού έχει ήδη γνωρίσει τέσσερις πρωθυπουργούς από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Πέδρο Καστίγιο πριν από 16 μήνες και η Μπέτσι Τσάβες αναμένεται να είναι η πέμπτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο — ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τον Ιούλιο του 2021 — έχει ήδη αντιμετωπίσει στο Κογκρέσο δύο απόπειρες παραπομπής του με το ερώτημα της καθαίρεσης και εκκρεμούν σε βάρος του έξι έρευνες για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες κατηγορούνται επίσης συνεργάτες του και μέλη της οικογένειάς του. Ο ίδιος καταγγέλλει μια πολιτικά υποκινούμενη εκστρατεία εναντίον του, ενώ χαίρει ασυλίας μέχρι το τέλος της προεδρικής του θητείας τον Ιούλιο του 2026.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.