ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε

Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της χώρας

Περού: Ορκίστηκε νέα πρόεδρος η Ντίνα Μπολουάρτε

Η 60χρονη Ντίνα Μπολουάρτε ορκίστηκε πριν από λίγα λεπτά πρόεδρος του Περού μετά την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας στο Κογκρέσο.

Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της χώρας των Άνδεων.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα, στο οποίο ο Καστίγιο ζητούσε τη διάλυση του Κογκρέσου και την επιβολή κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης», οι βουλευτές προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες στην προγραμματισμένη ψηφοφορία με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου.

Από τους συνολικά 130 βουλευτές, οι 101 τάχθηκαν υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου από την εξουσία.

Η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της χώρας Ντίνα Μπολουάρτε, η οποία έσπευσε να καταγγείλει τον Πέδρο Καστίγιο για «πραξικόπημα» μετά το διάγγελμα, κλήθηκε στο Κογκρέσο για να αναλάβει καθήκοντα εντολοδόχου προέδρου.

Νωρίτερα, τα περουβιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Πέδρο Καστίγιο τέθηκε υπό κράτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, διακρίνεται να κάθεται ανέκφραστος σε αίθουσα της εισαγγελίας, επιτηρούμενος από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.