ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρόταση Ε.Μακρόν για δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – Σύμφωνος και ο Ιταλός πρόεδρος

Μακρόν και Ματαρέλα συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία

Πρόταση Ε.Μακρόν για δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας – Σύμφωνος και ο Ιταλός πρόεδρος

Την ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της στενής συνεργασίας των ευρωπαίων εταίρων στον πόλεμο της Ουκρανίας υπογράμμισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους χθες Πέμπτη οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γαλλική προεδρία, ο Εμάνουελ Μακρόν και ο Σέρτζο Ματαρέλα συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία και συζήτησαν τα προβλήματα επάρκειας των τροφίμων, που ενδέχεται να οξυνθούν, συνεπεία της ουκρανικής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας αναφέρθηκε στην κοινή βούληση της Ιταλίας και της Τουρκίας να συνδράμουν τις χώρες της νότιας ακτής της Μεσογείου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στην πρόταση του για την δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας με την οποία δήλωσε απολύτως σύμφωνος ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνοι δήλωσαν επίσης οι πρόεδροι των σκανδιναβικών χωρών της ΕΕ (Δανία, Φινλανδία, Σουηδία) με τους οποίους επίσης επικοινώνησε τηλεφωνικά νωρίτερα χθες ο Εμάνουελ Μακρόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση σε επίπεδο ΕΕ εντός εβδομάδων, διευκρίνισαν γαλλικές διπλωματικές πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.