ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σενεγάλη: Αναβάλλονται οι προεδρικές εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Μακί Σαλ

Δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία

Σενεγάλη: Αναβάλλονται οι προεδρικές εκλογές – Τι ανακοίνωσε ο Μακί Σαλ

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης Μακί Σαλ, ανακοίνωσε πως αναβάλλονται οι προεδρικές εκλογές που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 25 Φεβρουαρίου, λόγω διαφωνιών σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

Λίγο παραπάνω από τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, αυτό το βήμα, που δεν έχει προηγούμενο, ακολούθησε ένα επίσημο αίτημα αναβολής που διατύπωσε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Σενεγάλης (PDS), ο υποψήφιος του οποίου αποκλείστηκε τον Ιανουάριο.

Η απόφαση του συνταγματικού συμβουλίου να αποκλείσει εξέχοντες διεκδικητές της προεδρίας, όπως ο Καρίμ Ουαντέ του PDS και ο Ουσμάν Σονκό, έριξε λάδι στη φωτιά στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια γύρω από την εκλογική διαδικασία.

Οι αποκλεισμένοι υποψήφιοι λένε πως οι κανόνες για την υποψηφιότητα δεν εφαρμόστηκαν δίκαια. Οι αρχές το αρνούνται.

Δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία για τις εκλογές

“Αυτές οι προβληματικές καταστάσεις θα μπορούσαν να υπονομεύσουν σοβαρά την αξιοπιστία των εκλογών προκαλώντας διαμάχες πριν και μετά τις εκλογές”, είπε ο Σαλ στο διάγγελμά του.

Δεν ανακοίνωσε νέα ημερομηνία για τις εκλογές, αλλά είπε ότι θα υπάρξει εθνικός διάλογος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες, δίκαιες και διαφανείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε πως η αναβολή τους δεν θα επηρεάσει την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία, ένα θέμα που έχει βοηθήσει να πυροδοτηθεί η επαναλαμβανόμενη αναταραχή σε μία χώρα που είναι κανονικά μία από τις πιο σταθερές δημοκρατίες της Δυτικής Αφρικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.