ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σκόπια: Η Βουλή κύρωσε τα Πρωτόκολλα για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τα Πρωτόκολλα προσχώρησης θα τεθούν σε ισχύ όταν όλες οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ενημερώσουν για την κύρωσή τους

Σκόπια: Η Βουλή κύρωσε τα Πρωτόκολλα για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το κοινοβούλιο των Σκοπίων με 103 ψήφους «υπέρ» και 2 «κατά» κύρωσε σήμερα, κατά την τακτική του συνεδρίαση, τα Πρωτόκολλα προσχώρησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Η ψηφοφορία αυτή έγινε αφού οι δύο σκανδιναβικές χώρες αποφάσισαν να υποβάλουν αίτημα για την ένταξή τους στη Συμμαχία, στις 18 Μαΐου, μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησηςστην Ουκρανία.

Και οι δύο χώρες προσκλήθηκαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου.

Στις 5 Ιουλίου 2022 στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι και των 30 χωρών μελών του ΝΑΤΟ υπέγραψαν τα πρωτόκολλα για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Τα Πρωτόκολλα προσχώρησης θα τεθούν σε ισχύ όταν όλες οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ενημερώσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κύρωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα Σκόπια εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020 και η χώρα έγινε το 30ό και νεότερο μέλος της Συμμαχίας. Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή της χώρας κυρώνει πρωτόκολλα προσχώρησης άλλων υποψηφίων προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.