Τ.Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση στις τιμές φαρμάκων

Οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούν ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο

Τ.Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση στις τιμές φαρμάκων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το μεγαλόπνοο επενδυτικό του σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση στις τιμές ορισμένων φαρμάκων και τη θέσπιση ελάχιστου εταιρικού φορολογικού συντελεστή.

Σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν πλαισιώθηκε από επιφανή στελέχη των Δημοκρατικών – όπως ο Τζο Μάντσιν, του οποίου η υποστήριξη ήταν καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του λεγόμενου Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού, καθώς ο γερουσιαστής είχε αρχικά αντιταχθεί σε ανάλογες προτάσεις.

«Τζο, δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν απευθυνόμενος στον γερουσιαστή από τη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκε την περίσταση για να επικρίνει τους Ρεπουμπλικάνους στην προσπάθειά του να κεφαλαιοποιήσει τη σειρά από νομοθετικές επιτυχίες των Δημοκρατικών ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου.

«Σε αυτήν την ιστορική στιγμή, οι Δημοκρατικοί τάχθηκαν στο πλευρό του αμερικανικού λαού και κάθε Ρεπουμπλικάνος τάχθηκε στο πλευρό ειδικών συμφερόντων», υποστήριξε ο Μπάιντεν θυμίζοντας ότι «κάθε Ρεπουμπλικάνος στο Κογκρέσο καταψήφισε αυτό το νομοσχέδιο».

Η νομοθεσία για την καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Θα επιτρέψει στο Medicare – το δημόσιο σύστημα ασφάλισης υγείας – να διαπραγματευτεί απευθείας τις τιμές ορισμένων φαρμάκων με τις φαρμακοβιομηχανίες και να εξασφαλίσει πιο ανταγωνιστικές τιμές. Φιλοδοξεί επίσης να διασφαλίσει ότι εταιρείες και οι πλουσιότεροι θα πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Οι Δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι θα συμβάλλει έτσι στην καταπολέμηση του πληθωρισμού, μειώνοντας το ομοσπονδιακό έλλειμμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ισχυρίστηκε ότι ο νέος νόμος θα έχει αντίθετο αντίκτυπο, θεωρώντας ότι ρίχνει λάδι στη φωτιά την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. «Οι Δημοκρατικοί έχουν ήδη λεηλατήσει τα αμερικανικά νοικοκυριά μια φορά λόγω του πληθωρισμού και η λύση τους τώρα είναι να τα λεηλατήσουν για δεύτερη φορά», υποστήριξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.