ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνάντηση Β.Πούτιν με Ρ.Ερντογάν στην Τεχεράνη: Η Τουρκία παίρνει τα «κλειδιά» των ουκρανικών σιτηρών

Τα ζητήματα των ουκρανικών σιτηρών δεν έχουν επιλυθεί πλήρως

Συνάντηση Β.Πούτιν με Ρ.Ερντογάν στην Τεχεράνη: Η Τουρκία παίρνει τα «κλειδιά» των ουκρανικών σιτηρών

Συνάντηση στην Τεχεράνη είχαν απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα ζητήματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση των ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας δεν έχουν ακόμη επιλυθεί πλήρως, αλλά είναι ήδη καλό ότι υπάρχει κίνηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος από την Τεχεράνη.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του «να μεσολαβήσει, παρέχοντας μια τουρκική πλατφόρμα για συνομιλίες σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με τα τρόφιμα, τα προβλήματα των εξαγωγών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας».

«Με τη διαμεσολάβησή σας, προχωρήσαμε μπροστά. Δεν έχουν επιλυθεί ακόμη όλα τα ζητήματα, αλλά η πρόοδος είναι καλή» δήλωσε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών και εξήρε τον εποικοδομητικό διαμεσολαβητικό ρόλο της Ρωσίας στο θέμα.

Στάθηκε ακόμη στη σημασία της διατήρησης των επαφών υψηλού επιπέδου μέσω τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των δύο προέδρων.

«Είδαμε επίσης φίλους έξω. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια έντονη ατζέντα. Πιστεύω ότι σε αυτή τη διαδικασία, η προσέγγιση της Ρωσίας συνεχίζεται προς μια θετική κατεύθυνση στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης.

Στις τελευταίες συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης, η προσέγγιση της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν πολύ θετική. Το αποτέλεσμα που θα έχουμε από εδώ θα επηρεάσει θετικά ολόκληρο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του εαυτού μου και της αντιπροσωπείας μου. Ελπίζω ότι οι συνομιλίες μας θα είναι καρποφόρες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η κουρδική πολιτοφυλακή YPG λαμβάνει μέτρα για να διχάσει τη Συρία με ξένη υποστήριξη και ότι θα ωφελούσε τον συριακό λαό να απαλλαγεί από αυτήν. Σημείωσε, δε, ότι η μάχη της χώρας του ενάντια στο YPG και άλλες πολιτοφυλακές θα συνεχιστεί, χωρίς να νοιάζεται ποιος την υποστηρίζει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνάντηση στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Τεχεράνης διήρκεσε περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.