ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το Μαρόκο αποσύρει τον πρέσβη του από τη Σουηδία μετά το νέο κάψιμο του Κορανίου έξω από τζαμί

Ο άνθρωπος που προχώρησε στο κάψιμο, είναι 37χρονος Ιρακινός που έχει εγκαταλείψει τη χώρα του

Το Μαρόκο αποσύρει τον πρέσβη του από τη Σουηδία μετά το νέο κάψιμο του Κορανίου έξω από τζαμί

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον μουσουλμανικό κόσμο το νέο περιστατικό με δημόσιο κάψιμο Κορανιού στην Σουηδία.

Μετά την Τουρκία, η οποία αντέδρασε έντονα, το Μαρόκο αποσύρει τον πρέσβη στην Σουηδία, διαμαρτυρόμενο για το κάψιμο του κορανιού στην Στοκχόλμη.

«Η σουηδική κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, ενέκρινε διαδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας το Ιερό Κοράνιο κάηκε μπροστά σε ισλαμικό τέμενος στη Στοκχόλμη», αναφέρει το κείμενο.

«Αυτή η νέα προσβλητική και ανεύθυνη πράξη αψηφά τα συναισθήματα του ενός δισεκατομμυρίου και πλέον μουσουλμάνων αυτή την ιερή περίοδο του μεγάλου προσκυνήματος στη Μέκκα και της ευλογημένης εορτής Έιντ αλ Άντχα», στηλιτεύει η μαροκινή διπλωματία.

«Μπροστά σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις, που διαπράττονται υπό το φιλόφρον βλέμμα της σουηδικής κυβέρνησης», και κατόπιν εντολής του μαροκινού βασιλιά Μοχάμεντ Στ΄, ο επιτετραμμένος της Σουηδίας στη Ραμπάτ κλήθηκε στο μαροκινό ΥΠΕΞ.

Όταν προσήλθε του εκφράστηκε η πλέον σθεναρή καταδίκη από μέρους του βασιλείου του Μαρόκου αυτής της προσβολής και η απόρριψη αυτής της απαράδεκτης πράξης», συνεχίζει το δελτίο Τύπου.

Επ’ αόριστον ανάκληση του πρέσβη

Επιπλέον, ο πρεσβευτής του Μαρόκου στη Σουηδία, ο Καρίμ Μεντρέκ, στο πόστο από τη 14η Δεκεμβρίου 2021, «ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις στο βασίλειο για απροσδιόριστη διάρκεια», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται πως άνδρας έκαψε σελίδες του Κορανίου μπροστά στο μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Στοκχόλμης, κατά τη διάρκεια «συγκέντρωσης» για την οποία δόθηκε άδεια από τη σουηδική αστυνομία.

Ο άνθρωπος που προχώρησε στο κάψιμο, είναι 37χρονος Ιρακινός που έχει εγκαταλείψει τη χώρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Ιανουάριο, σουηδοδανός δεξιός εξτρεμιστής έκαψε αντίτυπο του Κορανίου σε μικρή απόσταση από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Στοκχόλμη, προκαλώντας οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.