Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν με φοβίζουν επιλογές οι οποίες δεν θεωρούνται δημοφιλείς»

«Προτεραιότητα της κυβέρνησής της είναι η οικονομική ανάπτυξη»

Τζόρτζια Μελόνι: «Δεν με φοβίζουν επιλογές οι οποίες δεν θεωρούνται δημοφιλείς»

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, αναφέρθηκε σήμερα στις προτεραιότητες της κυβέρνησής της.

Αυτό, επ’ ευκαιρία της παρουσίασης των υποψηφίων του κόμματός της για τις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο.

Η τοπική αυτή εκλογική αναμέτρηση, όπως και εκείνη του Λατίου (την περιφέρεια με πρωτεύουσα τη Ρώμη), θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Φεβρουαρίου.

«Παίρνουμε μέρος σε μαραθώνιο, όχι σε κούρσα εκατό μέτρων, δεν με φοβίζουν μη δημοφιλείς επιλογές. Με ενδιαφέρουν τα στοιχεία για την οικονομία, την παραγωγικότητα και τη γεννητικότητα, έτσι όπως θα διαμορφωθούν μέσα στην επόμενη πενταετία», δήλωσε η Μελόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος διακυβέρνησης παραμένει προτεραιότητα, για την κυβερνητική συμμαχία της οποίας ηγείται. «Θα ξεκινήσουμε διάλογο με όλους, αλλά πρόκειται για στόχο τον οποίο θέλουμε να πετύχουμε», πρόσθεσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Με αναφορά στα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων, η Μελόνι υπογράμμισε ότι «το σρπεντ δεν ξεπερνά τις 182 μονάδες και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου τα πράγματα έχουν πάει πολύ καλά».

«Μας περιμένει μια περίπλοκη περίοδος, αλλά το όλο αυτό σκηνικό δεν πρέπει να μας στερήσει τη δυνατότητα να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία: από τη διαχείριση της κρίσης πρέπει να καταφέρουμε να περάσουμε σε μια φάση μεγαλόπνοων σχεδίων, με το θάρρος που απαιτεί ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός», είπε η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και πρωθυπουργός της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησής της είναι η οικονομική ανάπτυξη» και πως «πρόκειται να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.