Βενεζουέλα: «Τρελός ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον»

Παραδοχή Μπόλτον για σχεδιασμό πραξικοπημάτων

Βενεζουέλα: «Τρελός ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον»

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» τον άλλοτε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου που παραδέχθηκε πως συνέβαλε να σχεδιαστούν πραξικοπήματα στο εξωτερικό.

Μεταξύ των πραξικοπημάτων, η αποτυχημένη προσπάθεια να εκδιωχθεί από την εξουσία ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, Νικολάς Μαδούρο.

Παραδοχή Μπόλτον για σχεδιασμό πραξικοπημάτων

Την Τρίτη, ο Τζον Μπόλτον είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως συμμετείχε στον σχεδιασμό πραξικοπημάτων «σε άλλα μέρη» και αναφέρθηκε ονομαστικά στη Βενεζουέλα, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει την προσπάθεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό να ανατρέψει τον κ. Μαδούρο το 2019.

Ο Χόρχε Ροδρίγκες, ο πρόεδρος του ελεγχόμενου από το κυβερνών κόμμα κοινοβουλίου, αντέδρασε στην αποκάλυψη που έκανε ο κ. Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σώματος.

«Αυτό που είχε στο μυαλό του αυτός ο τρελός ο Τζον Μπόλτον ήταν ότι η βία θα κλιμακωνόταν και (οι ΗΠΑ) θα αποκτούσαν έτσι πρόσχημα για εισβολή (…), στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.