ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δικαστήριο δικαίωσε τον πρίγκηπα Χάρι και έκρινε ότι έπεσε θύμα υποκλοπών από τη Mirror

Αποζημιώνεται με περίπου 163.000 ευρώ

Δικαστήριο δικαίωσε τον πρίγκηπα Χάρι και έκρινε ότι έπεσε θύμα υποκλοπών από τη Mirror

Μία σημαντική νίκη πέτυχε ο πρίγκιπας Χάρι καθώς κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει κατά της Mirror Group Newspapers με το Ανώτατο Δικαστήριο να δέχεται ότι δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν αποτέλεσμα υποκλοπών.

Μάλιστα, το δικαστήριο του επιδίκασε αποζημίωση 140.600 λιρών (περίπου 163.000 ευρώ).

Ο δικαστής έκρινε ότι 15 άρθρα που δημοσιεύθηκαν για τον πρίγκιπα Χάρι από τη Mirror Group Newspapers χρησιμοποίησαν παράνομες μεθόδους συλλογής πληροφοριών, όπως η τηλεφωνική πειρατεία και η χρήση ιδιωτικών ερευνητών. Συνολικά είχαν υποβληθεί προς εξέταση 33 άρθρα, αλλά ο δικαστής έκρινε ότι λιγότερα από τα μισά χρησιμοποίησαν παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δούκας του Σάσεξ και τρεις άλλοι ενάγοντες μήνυσαν τον όμιλο βρετανικών εφημερίδων, ο οποίος εκδίδει τις εφημερίδες The Daily Mirror, The Sunday Mirror και Sunday People, ισχυριζόμενοι ότι οι δημοσιογράφοι υπέκλεψαν το τηλέφωνό του και χρησιμοποίησαν άλλα παράνομα μέσα για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη ζωή του σε μια περίοδο περίπου 15 ετών.

Τον Ιούνιο, ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε στην αίθουσα του δικαστηρίου την οδύνη που του προκάλεσε ο Τύπος, λέγοντας ότι τα άρθρα που δημοσίευσε η Mirror Group Newspapers έπαιξαν «καταστροφικό ρόλο» στην εφηβεία του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αγωγή είναι μία μόνο από τις πολλές που έχει ασκήσει ο δούκας του Σάσεξ εναντίον μεγάλων εκδοτών εφημερίδων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων της News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ και της Associated Newspapers Limited που εκδίδει την Daily Mail.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.