ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δήλωση-έκπληξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν: «Χρειάζεται να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος»

Προσπάθεια να βρεθεί λύση στην σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και να αποφευχθεί το μεγάλο αιματοκύλισμα

Δήλωση-έκπληξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τ.Μπάιντεν: «Χρειάζεται να ιδρυθεί παλαιστινιακό κράτος»

Μια δήλωση «έκπληξη» έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στην εκπομπή «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, καθώς αφού ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το παλαιστινιακό κράτος. 

Αφού χαρακτήρισε «ως μεγάλο λάθος» μια πιθανή κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας από την Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι «η Χαμάς και τα ακραία στοιχεία της Χαμάς δεν αντιπροσωπεύουν όλο τον παλαιστινιακό λαό» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν λάθος το Ισραήλ να καταλάβει τη ξανά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η λύση για να λυθεί το πρόβλημα είναι η δημιουργία «ενός παλαιστινιακού κράτους», «πρέπει να υπάρχει μια παλαιστινιακή αρχή», πρόσθεσε.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

«Αυτή είναι η λύση, ονομάζεται “λύση των δύο κρατών”. Θα δημιουργούσε ένα ανεξάρτητο έθνος δίπλα στο Ισραήλ για 5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη του ποταμού Ιορδάνη», συνέχισε.

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Να σημειώσουμε ότι και το Κρεμλίνο εξέδωσε από την πλευρά του ανακοίνωση, με την οποία τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υποστηρίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί κράτος για τους Παλαιστίνιους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο λόγος για την τρέχουσα άνευ προηγουμένου κλιμάκωση είναι η μακροχρόνια στασιμότητα στη διαδικασία διευθέτησης των ζητημάτων της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαναλαμβάνει τη θέση αρχών του υπέρ της επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας για την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης και δίκαιης λύσης του παλαιστινιακού προβλήματος σε διεθνή νομική βάση, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.