ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Πολωνία θέλει να μείνει ανεξάρτητη χώρα: Απόφαση-σταθμός από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά Βρυξελλών

Η Πολωνία θέλει να μείνει ανεξάρτητη χώρα: Απόφαση-σταθμός από το Ανώτατο Δικαστήριο κατά Βρυξελλών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ανησυχεί» από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολωνίας το οποίο έκρινε ότι «ορισμένα άρθρα των Συνθηκών της ΕΕ είναι ασύμβατα με το πολωνικό Σύνταγμα», ανέφερε ο Επίτροπος Ντιντιέ Ρέιντερς, σχετικά με την συγκλονιστική απόφαση του πολωνικού δικαστηρίου που απορρίπτει τη νομολογία της ΕΕ!

Ο Ν.Ρέιντερς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να προστατεύσει την πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου», υπονοώντας ότι θα φτάσει μέχρι την διακοπή χρηματοδότησης προγραμμάτων της ΕΕ στην Πολωνία.

Ο Βέλγος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι δεν έχει ακόμη διαβάσει τις λεπτομέρειες αυτής της πολωνικής απόφασης. Πρόσθεσε όμως ότι «η πρωτοκαθεδρία του ευρωπαϊκού δικαίου επί του εθνικού δικαίου και ο δεσμευτικός χαρακτήρας των αποφάσεων της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης βρίσκονται στην καρδιά της Ένωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μάχη μεταξύ της Βαρσοβίας και των Βρυξελλών, θα είναι χωρίς τέλος: Η πολωνική κοινωνία θέλει να μείνει η χώρα ελεύθερη και ανεξάρτητη και η κυβέρνησή της δεν φαίνεται διατεθειμένη να προδώσει την βούληση του λαού, όπως έπραξαν το 2015 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.