Γερμανία: Σχεδιάζουν τον αποκλεισμό από τα καταστήματα τροφίμων των μη εμβολιασμένων!

Γερμανία: Σχεδιάζουν τον αποκλεισμό από τα καταστήματα τροφίμων των μη εμβολιασμένων!

Μικραίνει συνεχώς ο κλοιός των κυβερνήσεων στους μη εμβολιασμένους με μέτρα τα οποία πριν μόνο μερικά χρόνια θα φάνταζαν εξωπραγματικά.

Και όμως σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, η πολιτεία της Έσσης στην Γερμανία ενέκρινε πρόταση που θα επιτρέπει στα καταστήματα τροφίμων να αποφασίζουν, εάν θέλουν να απαγορεύσουν ή όχι την είσοδο σε ανεμβολίαστους!

Η πρόταση φυσικά ανοίγει τον «Ασκό του Αιόλου» στην Ευρώπη και δημιουργεί προηγούμενα!

Όπως διαβάζει κανείς στην γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung», στην Έσση, οι λιανοπωλητές μπορούν να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα εφαρμόσουν τον κανόνα 3G (είσοδος σε εμβολιασμένους, με αρνητικό τεστ ή νοσήσαντες) ή τον κανόνα 2G (εμβολιασμένοι και νοσήσαντες μόνο!).

Το κρατικό διοικητικό γραφείο της Έσσης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Bild ότι το μοντέλο επιλογής 2G ισχύει και για τον τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων. Αυτό επηρεάζει και τα σούπερ μάρκετ. Μέχρι στιγμής, το μοντέλο επιλογής 2G δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα σούπερ μάρκετ για να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν πρόσβαση στις προμήθειες τροφίμων.

Ωστόσο αυτό δεν θα πει πως μελλοντικά μπορεί να μπει σε εφαρμογή.

Πάντως η κυβέρνηση της Εσσης «ελπίζει» ότι οι ιδιοκτήτες σουπερμάρκετ δεν θα κάνουν χρήση του κανόνα 2G:

«Φρονούμε ότι αυτή η επιλογή δεν ενεργοποιηθεί από καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης», είπε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου, Volker Bouffier, της CDU (χριστιανοδημοκράτες).

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η εν λόγω απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την χρησιμοποίηση ακόμα και μαγαζιών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να εκβιαστούν οι πολίτες, στην παρούσα φάση να κάνουν το εμβόλιο, αργότερα, δεν αποκλείεται, κάτι άλλο! Επιπλέον ξέρουμε ότι τέτοιες ιδέες έχουν πέσει στο τραπέζι και στην Ελλάδα όπου «ειδικοί» αλλά και δημοσιογράφοι έχουν προτείνει ακόμα και να μην λαμβάνουν σύνταξη οι ανεμβολίαστοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου λοιπόν ότι η Ευρωλιγούρικη Ελληνική πολιτική ηγεσία – χρόνια εξαρτημένη από το Βερολίνο- ακολουθεί την Γερμανία σε όλα δεν αποκλείεται να δούμε τέτοια συστήματα να εφαρμόζονται και στην χώρα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.