ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελβετία: Από τον Ιούλιο του 2022 ξεκινούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων

Ελβετία: Από τον Ιούλιο του 2022 ξεκινούν οι γάμοι ομοφυλόφιλων

Επίσημα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ελβετίας σήμερα Τετάρτη 17/11 πως είναι σε ισχύ το αποτέλεσμα ρηξικέλευθου δημοψηφίσματος για το θέμα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο σχετικά με τους ομοφυλόφιλους γάμους.

Οι ψηφοφόροι ενέκριναν την πρωτοβουλία «Γάμος για όλους» με πλειοψηφία σχεδόν δύο τρίτων, καθιστώντας την Ελβετία μια από τις τελευταίες χώρες στην δυτική Ευρώπη που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Σε μια διαδικασία δύο σταδίων, ο γάμος των ζευγαριών ιδίου φύλου που έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό θα αναγνωριστεί από τις αρχές του Ιανουαρίου. Προηγουμένως, τα ζευγάρια αυτά θεωρείτο ότι είχαν μια καταχωρημένη σχέση συμβίωσης.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες αργότερα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα επιτραπεί στα ζευγάρια να παντρευτούν ή να μετατρέψουν την καταχωρισμένη σχέση συμβίωσης που έχουν από την 1η Ιουλίου 2022.

Τα έγγραφα για την τέλεση των γάμων θα μπορούν να υποβληθούν πριν από αυτήν την ημερομηνία, προσθέτει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της. Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα επιτραπούν άλλες καταχωρισμένες σχέσεις συμβίωσης.

Οι υπέρμαχοι του «Γάμου για Όλους», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναμένουν ότι μερικές εκατοντάδες άνθρωποι θα επωφεληθούν της τροποποίησης του νόμου το πρώτο έτος της εφαρμογής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και που αυτό γίνεται τώρα νόμος – Αγωνιζόμασταν για ισότητα στον γάμο για 30 χρόνια και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν μια ιστορική στιγμή» δήλωσε σήμερα η Μαρία Φον Κένελ, συμπρόεδρος της εκστρατείας «Γάμος για Όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.