EE: Πήραμε εμβόλια για να σας εμβολιάσουμε όλους από 4 φορές ακόμα – Θα το κάνουμε υποχρεωτικό και για τα παιδιά σας

Αδιανότητες αποκαλύψεις για τις σχέσεις ΕΕ-«Big Pharma»

EE: Πήραμε εμβόλια για να σας εμβολιάσουμε όλους από 4 φορές ακόμα – Θα το κάνουμε υποχρεωτικό και για τα παιδιά σας

Είναι συγκλονιστικά τα όσα είπε χθες η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς αποκάλυψε πόσες δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί παιδιών (άνω των 5 ετών) και ότι υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Παράλληλα μας προκαλεί εντύπωση το γιατί όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αποφάσισαν να κόψουν τελείως τις συγκεκριμένες δηλώσεις και να δώσου βάση μόνο στα περί υποχρεωτικότητας -θέλοντας προφανώς να στηρίξουν την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρόεδρος της Κομισιόν είπε χθες ότι «το καλοκαίρι η Κομισιόν υπέγραψε το καλοκαίρι το τρίτο συμβόλαιο με την Pfizer/BioNTech για την αγορά περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων. Kαι συνολικά θα έχουμε πάρει από Moderna και BioNTech 360 εκατομμύρια δόσεις mRNA εμβολίων οι οποίες θα παραδοθούν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022. Αυτό είναι ικανοποιητικό, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όλο ο πληθυσμό της Ευρώπης και με ενισχυτική δόση. Αυτά είναι καλά νέα, οπότε να πάτε να το κάνετε. Και μίλησα με την Pfizer/BioNTech για τον εμβολιασμό των παιδιών και μου είπαν ότι έχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου».

Στην ίδια ομιλία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι «είναι κατανοητό και κατάλληλο να αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση, πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε και ενδεχομένως να σκεφτούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΕ. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται συζήτηση και κοινή προσέγγιση. Είναι μια συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει».

Δηλαδή η πρόεδρος της Κομισιόν αποκάλυψε ότι η ΕΕ έχει πάρει 1,8 δισ. ακόμα δόσεις εμβολίων, ακόμα, όταν ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 444,7 εκατομμύρια! Προφανώς ορισμένες δόσεις θα πάνε σε πολίτες εκτός ΕΕ, όμως θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η ΕΕ έχει αγοράσει ήδη περίπου 2,2 δισ. δόσεις εμβολίων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εξαντληθεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πρόεδρος της Κομισιόν χώρεσε σε λίγες προτάσεις τις δόσεις των εμβολίων, τον εμβολιασμό των παιδιών και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Οι δηλώσεις της έρχονται την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ελλάδα για τους άνω των 60 ετών, ενώ παράλληλα ζήτησε να γίνεται η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

Φυσικά παρόμοιες εξελίξεις υπάρχουν και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως στη Γερμανία. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, παραδέχθηκε προσφάτως ότι πρώτα θα εξαντληθούν τα εμβόλια (υπολόγιζε ότι αυτό θα γίνει το 2023) και μετά θα πάμε στα φάρμακα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4WfO-zansHU&feature=emb_title&ab_channel=PronewsMedia

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλοντας και μη σκεφτόμαστε ότι ο λόγος που πιέζουν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, για εμβολιασμούς παιδιών, αλλά και για τρίτη-τέταρτη δόση είναι γιατί έχουν πολλά εμβόλια για να «ξεστοκάρουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.