Παραιτείται η Τερέζα Μέι – Το Brexit ήταν το «τέλος» της!

Παραιτείται η Τερέζα Μέι – Το Brexit ήταν το «τέλος» της!

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times η Τ.Μέι θεωρεί ότι δεν μπορεί να επαναφέρει το σχέδιο της για Brexit προς ψήφιση, μάλλιστα ακόμα και στο ίδιο της το κόμμα θεωρούν πολύ δύσκολο ότι θα μπορούσε να φτάσει ξανά στην Βουλή των Λόρδων διότι πολύ απλούστατα δεν θα το επιτρέψουν.

Η παραίτησή της θα συμπέσει με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία της Αποχώρησης που σκοπεύει να φέρει στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Υπνεθυμίζεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός παρουσίασε το «νέο σχέδιο για το Brexit» και στο κοινοβούλιο, όπου ήταν εμφανής η απουσία βουλευτών του κόμματός της, ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου.

Συνέχισε δε να δέχεται τις αρνητικές αντιδράσεις όσων παραβρέθηκαν, και οι οποίοι την προέτρεψαν να σκεφτεί την αναβολή της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο.

Τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για την εξέλιξη «ενός πραξικοπήματος» εναντίον της πρωθυπουργού από μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, τα οποία μάλιστα φέρεται να επιθυμούν να στείλουν εκπροσώπους τους στην πρωθυπουργό για να της ζητήσουν να παραιτηθεί.

Σε όλα αυτά προστέθηκε και η παραίτηση της Υπουργού αρμόδιας για τις σχέσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο.

Η Άντρεα Λίντσομ υποβάλλοντας την παραίτηση της δήλωσε πως πιστεύει ότι το σχέδιο Μέι για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, δεν θα οδηγήσει σε ένα ανεξάρτητο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Μέι με επιστολή της απάντησε πως λυπάται που χάνει ένα μέλος της Κυβέρνησης που εκτιμούσε τόσο πολύ, ωστόσο διαφώνησε με τα σχόλια Λίντσομ για την συμφωνία αποχώρησης.

Σήμερα η πλειοψηφία του βρετανικού τύπου φιλοξενεί στα πρωτοσέλιδα του την φωτογραφία της Τερέζας Μέι στο αυτοκίνητο με μάτια βουρκωμένα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μέι θα παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύουν οι Times.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.