ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζ. Μπορέλ: «Η Κίνα να τηρήσει το “μια χώρα, δύο συστήματα” – Να σεβαστεί την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ»

Ζ. Μπορέλ: «Η Κίνα να τηρήσει το “μια χώρα, δύο συστήματα” – Να σεβαστεί την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ»

Κάλεσμα στην Κίνα να σεβαστεί το «μια χώρα, δύο συστήματα» έκανε ο ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορρέλ.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε γραπτή δήλωση εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης: “στις 21 Μαΐου, εκπρόσωπος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας ανακοίνωσε ότι η επερχόμενη σύνοδος του NPC θα συζητήσει σχέδιο νομοσχεδίου για τη `θέσπιση και βελτίωση του νομικού πλαισίου και του μηχανισμού επιβολής προκειμένου να διασφαλιστεί η εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ`.”

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει σε μεγάλο βαθμό στη συνεχιζόμενη σταθερότητα και ευημερία του Χονγκ Κονγκ βάσει της αρχής `μια χώρα, δύο συστήματα` και “αποδίδει μεγάλη σημασία στη διατήρηση του υψηλού βαθμού αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τη βασική νομοθεσία και τις διεθνείς δεσμεύσεις, καθώς και τον σεβασμό αυτής της αρχής”, τονίζει ο Ζ.Μπορρέλ.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος υπενθυμίζει στην Κίνα ότι “η ΕΕ θεωρεί ότι ο δημοκρατικός διάλογος, η διαβούλευση με βασικά ενδιαφερόμενα μέρη και ο σεβασμός των προστατευόμενων δικαιωμάτων και ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ θα αποτελούσαν τον καλύτερο τρόπο για την έγκριση της εθνικής νομοθεσίας για την ασφάλεια, όπως προβλέπεται στο άρθρο 23 της βασικής νομοθεσίας, διασφαλίζοντας την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ και την αρχή `μια χώρα, δύο συστήματα`.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις” σημειώνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.