ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε.Μακρόν: Έβαλε μπερέ και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια με βοσκούς στα Πυρηναία (βίντεο)

Η αμηχανία του ήταν εμφανής

Ε.Μακρόν: Έβαλε μπερέ και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια με βοσκούς στα Πυρηναία (βίντεο)

Ο Εμανουέλ Μακρόν φόρεσε ένα κλασικό γαλλικό μπερέ στο κεφάλι και συνόδευσε μια χορωδία βοσκών που τραγουδούσε παραδοσιακά τραγούδια.

Με ένα μπερέ στο κεφάλι και ένα αμήχανο γέλιο, ο Εμανουέλ Μακρόν συνόδευσε μία παραδοσιακή χορωδία βοσκών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Argelès-Gazost στα Πυρηναία. Περιτριγυρισμένος από μια ντουζίνα κτηνοτρόφους, ο Γάλλος πρόεδρος που έχασε πρόσφατα την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, επιδόθηκε σε ένα παραδοσιακό τραγούδι των Πυρηναίων. Προηγουμένως οι ντόπιοι του είχαν χαρίσει έναν μπερέ που φορούσε περήφανα.

Η δυσφορία του ωστόσο ήταν αρκετά ορατή, ειδικά αφού προφανώς δεν ήξερε καλά τα λόγια αυτού του τυπικού τραγουδιού, γράφει η εφημερίδα La Depeche. Στα πλάνα που έγιναν viral, φαίνεται να παίζει μανιωδώς με τη γραβάτα του και να σκάει ένα σφιχτό χαμόγελο.

Ο Μακρόν είχε στο πλευρό του και τη σύζυγό του, την 69χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ, που εθεάθη και αυτή να μετέχει στο τραγούδι, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή όπου λαμβάνει χώρα ο ποδηλατικός γύρος Tour de France, που παραδοσιακά επισκέπτονται οι Γάλλοι πρόεδροι.

O Γάλλος πρόεδρος εκμεταλλεύτηκε το 18ο ετάπ του Tour de France, που λήγει την Κυριακή (24/7) για να προσφέρει στον εαυτό του μια ανάσα στην αγαπημένη περιοχή των παιδικών του χρόνων. Ο παππούς και η γιαγιά του Μακρόν από την πλευρά της μητέρας του, κατάγονται από την πόλη Μπανιέρ ντε Μπιγκόρ των Πυρηναίων και ο Μακρόν επισκεπτόταν συχνά την περιοχή όταν ήταν νεότερος για να δει τη γιαγιά του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Tarbes της νοτιοδυτικής Γαλλίας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση μίας ομάδας νέων και έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο μπάσκετ.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε υποσχεθεί χθες νέα μέτρα αντιμετώπισης των πυρκαγιών, απευθύνοντας έκκληση για ευρωπαϊκό στόλο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Ο Μακρόν χαιρέτισε ως ήρωες τους σχεδόν 2.000 πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με δύο τεράστιες πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Γαλλία που από την περασμένη εβδομάδα έχουν καταστρέψει σχεδόν 50.000 στρέμματα δάσους, αναγκάζοντας την απομάκρυνση 37.000 ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επαίνεσε την «τεράστια αλυσίδα ανθρώπινης αλληλεγγύης που συγκεντρώθηκε για να νικήσει το θηρίο που είναι αυτές οι πυρκαγιές» και υποσχέθηκε ένα «μεγάλο εθνικό έργο» ανοικοδόμησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.