
Η Ουγγαρία αλλάζει το σύνταγμα για να απομακρύνει τον πρόεδρο της Ουγγαρίας
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ ανακοίνωσε συνταγματικές τροποποιήσεις που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Τάμας Σούλιοκ — στενό σύμμαχο του Βίκτορ Όρμπαν — να απομακρυνθεί από το αξίωμά του.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την άρνηση του Σούλιοκ να παραιτηθεί μετά την αλλαγή κυβέρνησης.
«Ο Τάμας Σούλιοκ πρόδωσε την Ουγγρική Δημοκρατία. Ο θεσμός της προεδρίας είναι πιο σημαντικός από οποιονδήποτε μεμονωμένο αξιωματούχο», δήλωσε ο Μαγιάρ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τροποποιήσεις θα μπορούσαν να εγκριθούν εντός περίπου ενός μήνα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.