ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Όλαφ Σολτς: «Η απάντηση στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών είναι να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές»

Στην επιστολική ψήφο στηρίζει τις ελπίδες της για μείωση της αποχής και η Γερμανία

Όλαφ Σολτς: «Η απάντηση στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών είναι να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές»

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς σήμερα κάλεσε τους Γερμανούς να ψηφίσουν «για την υπεράσπιση της δημοκρατίας»  ενόψει των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.

«Οι επιθέσεις κατά της δημοκρατίας μας αφορούν όλους. Δεν παραμένουμε αδρανείς όταν πολιτικοί δέχονται βίαιες επιθέσεις και προεκλογικές αφίσες καταστρέφονται» δήλωσε ο Σολτς μέσω βίντεο για την Ημέρα της Ευρώπης. «Μια απλή απάντηση που μπορεί να δώσει ο καθένας είναι να ψηφίσει!» πρόσθεσε.

Η επιστολική ψήφος έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία, την πιο πολυπληθή χώρα της ΕΕ, όπου για πρώτη φορά θα ψηφίσουν πολίτες από 16 ετών. Η αύξηση βίαιων επιθέσεων, προσβολών και απειλών κατά πολιτικών έχει προκαλέσει ανησυχία στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σολτς κατακρίνει το πρόγραμμα του AfD, που συγκεντρώνει 15% στις δημοσκοπήσεις, βρίσκοντας στη δεύτερη θέση μετά το CDU-CSU.

«Λαϊκιστές ζητούν την αποχώρηση της Γερμανίας από την ΕΕ, και άλλοι θέλουν την υποχώρηση της ΕΕ. Τι αυτοκαταστροφική τρέλα!” σχολίασε ο Καγκελάριος. Ο Σολτς επισήμανε ότι με το 25% των θέσεων εργασίας στη Γερμανία να εξαρτώνται από τις εξαγωγές, οι άνθρωποι θα έχουν λιγότερα χρήματα χωρίς την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με 450 εκατομμύρια πολίτες, η ΕΕ έχει διαφορετικό πολιτικό βάρος από κάθε χώρα ξεχωριστά, κρίσιμο σε αβέβαιους καιρούς όπως αυτοί» πρόσθεσε, τονίζοντας την ανευθυνότητα της αμφισβήτησης της ενωμένης Ευρώπης εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία και πιθανής εκλογής νέου προέδρου στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.