ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλιππίνες: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος Φιντέλ Ράμος

Ο «Έντι» διετέλεσε πρόεδρος από το 1992 έως το 1998

Φιλιππίνες: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος Φιντέλ Ράμος

Ο πρώην πρόεδρος των Φιλιππίνων Φιντέλ Ράμος, ο οποίος οδήγησε τη χώρα σε μια σπάνια περίοδο ανάπτυξης και ειρήνης, πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι.

Ο «Έντι» με το παρατσούκλι που του έδωσαν οι Φιλιππινέζοι, διετέλεσε πρόεδρος από το 1992 έως το 1998.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην προέδρου Φιντέλ Β. Ράμος», δήλωσε η Τρίξι Κρουζ-Άντζελες, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ, γιου και συνονόματος του εκλιπόντος δικτάτορα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα.

«Αφήνει πίσω του μια έντονη κληρονομιά (…) στην ιστορία για τη συμμετοχή του στις μεγάλες αλλαγές της χώρας μας, τόσο ως στρατιωτικός όσο και ως πρόεδρος», πρόσθεσε.

Η οικογένεια του Φιντέλ Ράμος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Φιλιππίνες εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, αποκαλώντας τον Ράμος έναν «αφοσιωμένο πολιτικό» και έναν «πυλώνα της δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φιντέλ Ράμος ήταν ο πρώτος Προτεστάντης που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα σε αυτήν την κατεξοχήν καθολική χώρα, παρά την αντίθεση ορισμένων μελών της Εκκλησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.