Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν – Ανυπολόγιστες καταστροφές (φωτό)

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, βάρκες βγήκαν στη στεριά, σπίτια καταστράφηκαν & δέντρα ξεριζώθηκαν

Φλόριντα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν – Ανυπολόγιστες καταστροφές (φωτό)

Τουλάχιστον 12 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ίαν, στο πέρασμά του από τη Φλόριντα.

Οι εικόνες που έρχονται «στο φως» της δημοσιότητας είναι ενδεικτικές της έντασης των καιρικών φαινομένων.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, βάρκες βγήκαν στη στεριά, σπίτια καταστράφηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Οι πλημμύρες ήταν τόσο σοβαρές που πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα σπίτια τους, με την Εθνοφρουρά να πηγαίνει πόρτα- πόρτα στο Ορλάντο για να σώζει όσους είχαν εγκλωβιστεί.

Η πόλη λιμάνι Φορτ Μάγερς επλήγη ιδιαίτερα από τα ακραία φαινόμενα. Πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν για να βγουν από τα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ίαν έφτασε στη νοτιοδυτική Φλόριντα το απόγευμα της Τετάρτης ως κυκλώνας κατηγορίας 4, στη συνέχεια διέσχισε την πολιτεία συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις.

Χθες, Πέμπτη, περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και καταστήματα εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σε σύνολο 11 εκατομμυρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο PowerOutage.

Λόγω της έκτασης των καταστροφών ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κήρυξε χθες το πρωί κατάσταση σοβαρής φυσικής καταστροφής, μια απόφαση που επιτρέπει να αποδεσμευθούν επιπλέον ομοσπονδιακοί πόροι για τις πληγείσες περιοχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.