ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γάλλοι αγρότες μπλόκαραν με τρακτέρ και άχυρα την κυκλοφορία κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (βίντεο)

Οι αγρότες ζήτησαν «άμεσα μέτρα για τη διάσωση του 45% των αγροκτημάτων μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες»

Γάλλοι αγρότες μπλόκαραν με τρακτέρ και άχυρα την κυκλοφορία κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι (βίντεο)

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τοις οι Γάλλοι αγρότες αφού μπλόκαραν με τρακτέρ και δεμάτια άχυρου την κυκλοφορία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου.

Αγρότες ανά την Ευρώπη διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες εναντίον των περιορισμών που αντιμετωπίζουν βάσει των κανόνων της «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος και αυτό που λένε πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ, ιδιαίτερα την Ουκρανία.

Οι Γάλλοι αγρότες ανέμισαν πανό γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

13 συλλήψεις

Σύμφωνα με τον αγρότη Αξέλ Μασόν, κάπου 100 συνάδελφοί του συγκεντρώθηκαν στον κυκλικό κόμβο στην καρδιά του Παρισιού από τις 03:00 τα χαράματα τοπική ώρα σε μια «ειρηνική και νόμιμη διαμαρτυρία». Ωστόσο η αστυνομία προχώρησε σε 13 συλλήψεις, σύμφωνα με το BFMTV.

«Ο Αγροτικός Συντονισμός καταλαμβάνει την Αψίδα του Θριάμβου συμβολικά και ειρηνικά», ανέφερε η ένωση αγροτών σε δήλωση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι η διαμαρτυρία τους ήταν μια κραυγή για να «σωθεί» η γεωργία στη Γαλλία.

Οι αγρότες ζήτησαν «άμεσα μέτρα για τη διάσωση του 45% των αγροκτημάτων μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Οι Γάλλοι αγρότες κατέθεσαν κι ένα στεφάνι στη μνήμη συναδέλφων τους που λόγω οικονομικών προβλημάτων οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. «Το κράτος δεν μας άκουσε ποτέ», είπε ο Αξέλ Μασόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Γάλλοι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αποκλείοντας δρόμους, βάζοντας φωτιά σε ελαστικά οχημάτων και πολιορκώντας σούπερ – μάρκετ λέγοντας ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα μετά τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.