ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες FEMEN ζητούν την παραίτηση Γάλλου υπουργού που κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα

Μπροστά από το δημαρχείο της πόλης Oyonnax στην περιφέρεια Αιν

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες FEMEN ζητούν την παραίτηση Γάλλου υπουργού που κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα

Δύο γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen διαδήλωσαν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης Oyonnax στην περιφέρεια Αιν της Γαλλίας απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Αλληλεγγύης και Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Νταμιέν Αμπάντ κατηγορήθηκε τον περασμένο μήνα για το βιασμό δύο γυναικών σε άρθρο της ιστοσελίδας Mediapart, που βασίστηκε σε συνεντεύξεις με τις καταγγέλλουσες, αλλά ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις τους. Οι δύο ακτιβίστριες εμφανίστηκαν μπροστά από το δημαρχείο, όπου έχει στηθεί εκλογικό κέντρο γύρω στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα, δύο ώρες προτού ο υπουργός ψηφίσει σε σχολείο της ίδιας πόλης.

Χτυπώντας κατσαρόλες οι δύο νεαρές γυναίκες φώναζαν «Αμπάντ παραιτήσου», σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter η φεμινιστική οργάνωση Femen. Μετά τις αρχικές καταγγελίες για σεξουαλική βία εις βάρος του Αμπάντ, μια άλλη γυναίκα βγήκε και τον κατήγγειλε στο ίδιο ΜΜΕ για απόπειρα βιασμού το 2010. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι η πάθησή του, η οποία ονομάζεται αρθρογρύπωση – ένα συγγενές νευρομυϊκό σύνδρομο, χαρακτηριζόμενο από σοβαρές πολλαπλές γενικευμένες συγκάμψεις των αρθρώσεων, μυϊκή αδυναμία και ίνωση-, καθιστά σωματικά αδύνατο για εκείνον να διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμπάντ, πρώην στέλεχος των δεξιών «Ρεπουμπλικανών» που εντάχθηκε στο κόμμα του Μακρόν πριν τον διορισμό του στην κυβέρνηση, επιδιώκει μια τρίτη βουλευτική θητεία στην πέμπτη περιφέρεια της Αιν. Βγήκε πρώτος με 33,38% στον πρώτο γύρο έναντι 23,54% της Φλοράνς Πιζανί, υποψήφιας της αριστερής συμμαχίας Nupes υπό τον νεοκομμουνιστή ΖανΛικ Μελανσόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.