Η δημοτικότητα του Μπάιντεν υποχωρεί οριακά στο 40% – Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές

Πιθανό να χάσουν την πλειοψηφία και στο Κογκρέσο και στην Γερουσία

Η δημοτικότητα του Μπάιντεν υποχωρεί οριακά στο 40% – Οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται για ήττα στις ενδιάμεσες εκλογές

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώθηκε οριακά αυτή την εβδομάδα και παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, ενώ δεν απομένουν παρά πέντε εβδομάδες ως τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε από το τελευταίο χθες Τρίτη.

Η διήμερη έρευνα έδειξε ότι το 40% των Αμερικανών εγκρίνει τις επιδόσεις του κ. Μπάιντεν στο αξίωμα, από 41% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η χαμηλή δημοτικότητα του Δημοκρατικού προέδρου, που υποχώρησε ως ακόμη και στο 36% τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, είναι ανάμεσα στους λόγους που αναμένεται πως η παράταξή του οδεύει να απολέσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο, πιθανόν ακόμη και της Γερουσίας.

Αν όπως εκτιμάται οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, μπορεί εξάλλου να κινήσουν διάφορες πολιτικά αιματηρές έρευνες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και η θητεία του σημαδεύτηκε από τον αντίκτυπο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία και τον ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό ενώ υπήρξαν πολλές καταγγελίες από τον πρώην πρόεδρο Ν.Τραμπ πως η νίκη του ήταν προϊόν νοθείας.

Η δημοτικότητα του κ. Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021.

Η κυλιόμενη εθνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου, στην αγγλική γλώσσα, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 ενηλίκων, εκ των οποίων 448 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 383 υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων.

Αυτό σημαίνει πως δεν τον εγκρίνουν ούτε αυτοί που τον ψήφισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.