ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιαπωνία: 9 εκατ. κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Nanmadol

Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους & 90 έχουν τραυματιστεί

Ιαπωνία: 9 εκατ. κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα Nanmadol

Την καταστροφική του πορεία στην Ιαπωνία συνεχίζει ο τυφώνας Nanmadol, ξεσπιτώνοντας 9 εκατομμύρια κατοίκους που κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους για να μην κινδυνεύσουν.

Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ένας άνδρας πέθανε όταν το όχημά του βυθίστηκε κάτω από τα νερά και άλλος ένας σκοτώθηκε μετά από κατολίσθηση.

Οι Αρχές κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 90.

Το νησί Κιούσου, στα νότια της χώρας, έχει πληγεί σημαντικά από το ακραίο φαινόμενο και οι επιπτώσεις αναμένεται να ταλαιπωρούν τους κατοίκους για καιρό.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα πέρασαν το βράδυ της Κυριακής σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης, ενώ σχεδόν 350.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα. lightbox placeholder

Μέσα Μεταφοράς και επιχειρήσεις σταμάτησαν της λειτουργία τους καθώς η χώρα προετοιμαζόταν για τις εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις, όπως είχαν ενημερώσει οι ειδικοί.

Ο Nanmadol ανέπτυξε ανέμους με ριπές ταχύτητας έως και 234 χιλιομέτρων/ώρα και σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται πτώση 400μμ βροχής σε 24 ώρες.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν, τα πορθμεία έκλεισαν και εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Στις εισόδους σπιτιών και επιχειρήσεων έχουν τοποθετηθεί αμμόσακοι για προστασία. Οροφές ξηλώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους και διαφημιστικές πινακίδες παρασύρθηκαν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Nanmadol θα κινηθεί προς τα ανατολικά της χώρας και θα περάσει από το νησί Χονσού. lightbox placeholder

Την ίδια ώρα, στο Τόκιο σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις και έχουν ήδη γίνει καταγγελίες περί πλημμυρών. Το επίπεδο συναγερμού έχει ανέβει στο 5 – είναι το υψηλότερο στην πεντάβαθμη κλίμακα – για περιοχές όπως Καγκοσίμα και Μιγιαζάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα, καθυστέρησε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, όπου αναμενόταν να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.