ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: «20 Ταλιμπάν» βουλευτές δεν στηρίζουν τον Ρεπουμπλικανό Μακάρθι για την Βουλή – Θέλουν μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις

Έχει την στήριξη του Ν.Τραμπ

ΗΠΑ: «20 Ταλιμπάν» βουλευτές δεν στηρίζουν τον Ρεπουμπλικανό Μακάρθι για την Βουλή – Θέλουν μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις

Άνω-κάτω έχουν κάνει το Κογκρέσο των ΗΠΑ οι «20 Ταλιμπάν», όπως αποκαλεί το CNN τους Ρεπουμπλικάνους αντάρτες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον Κέβιν Μακάρθι για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, ύστερα από τρεις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν χθες για να αναδειχθεί ο διάδοχος της Νάνσι Πελίοζι. Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, για 4η φορά, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Για πρώτη φορά εδώ κι έναν αιώνα, ένας υποψήφιος για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο, ωστόσο ο Μακάρθι δεν το βάζει κάτω. Υποσχέθηκε να αγωνιστεί μέχρι τέλους έχοντας, όπως είπε, τις «ευλογίες» του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να μπει τέλος στη σύγχυση και να συσπειρώσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο Μακάρθι υποστήριξε ότι ο Τραμπ του είπε να παραμείνει στην κούρσα και να βάλει τέλος στο χάος που έχει δημιουργηθεί στους βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, οι «20 αντάρτες» του κόμματος έσπευσαν στις προηγούμενες ψηφοφορίες να ψηφίσουν τον Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι και τις τρεις φορές ψήφισε τον Μακάρθι και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να ψίνει πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Είμαι ξεκάθαρος, θέλω να προεδρεύω της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων», υποστήριξε ο Τζόρνταν και πρόσθεσε:«Μου αρέσει να εξετάζω μάρτυρες και να βγάζω στο φως την αλήθεια». Όπως αναφέρει ο ιστότοπος «Hill», οι βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Μακάρθι και η ομάδα των «αποστατών» είχαν μία ολόκληρη εβδομάδα για να διαπραγματευθούν μία συμφωνία που θα εξασφάλιζε την εκλογή του Μακάρθι.

Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί συντηρητικοί που επέλεξαν να μην τον υποστηρίξουν ήθελαν να εξασφαλίσουν αλλαγές στους κανόνες της Βουλής, συμπεριλαμβανομένης μιας τροποποίησης που θα επέτρεπε στους βουλευτές ακόμη και να ανατρέψουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλλά μην μπορώντας να καταλήξουν σε συμφωνία, οι αντίπαλοι του Μακάρθι αποφάσισαν να στηρίξουν τον Τζιμ Τζόρνταν από το Οχάιο.

Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Μακάρθι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε 203 ψήφους – αντί των 218 που απαιτούνταν. Στην τρίτη πήρε μόλις 202 ψήφους. Την ίδια ώρα, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Χακίμ Τζέφρις, έλαβε 212 ψήφους και στις τρεις ψηφοφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φανερά ενοχλημένος, ο Μακάρθι αποκάλυψε ότι του είχαν πει την προηγούμενη μέρα ότι θα έπαιρνε τις απαραίτητες ψήφους μόνο εάν παρείχε σε ορισμένα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας ορισμένες θέσεις σε επιτροπές.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.