ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Αμοιβή σε όσους «καρφώνουν» τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα – Ποιο είναι το «φιλοδώρημα»

Η παράνομη και η αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων δεν αποτελεί ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο

ΗΠΑ: Αμοιβή σε όσους «καρφώνουν» τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα – Ποιο είναι το «φιλοδώρημα»

Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην παράνομη στάθμευση, η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης προωθεί ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να «καρφώνουν» τους παρανομούντες οδηγούς.

Η παράνομη και η αντικοινωνική στάθμευση των οχημάτων δεν αποτελεί ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, μιας και το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται και σε άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και οι ΗΠΑ.

Η παράνομη στάθμευση ταλανίζει και τη Νέα Υόρκη, όπου είθισται να παρατηρούνται εικόνες κατάληψης ποδηλατοδρόμων και πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και να εκτίθενται σε κίνδυνο οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δεδομένων των προβλημάτων από την παράνομη στάθμευση στο «μεγάλο μήλο» της Αμερικής, ο Lincoln Restler, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης προωθεί ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα έχουν η δυνατότητα να καταγγέλλουν τους οδηγούς που κάνουν κατάληψη σε ποδηλατόδρομους, κλείνουν τις εισόδους/εξόδους σχολικών κτιρίων και παρκάρουν σε πεζοδρόμια και διαβάσεις πεζών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Νεοϋορκέζοι που υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία θα λαμβάνουν χρηματική αμοιβή, η οποία θα ισούται με το 25% του διοικητικού προστίμου το οποίο ανέρχεται σε 175 δολάρια – δηλαδή θα «κερδίζουν» περί τα 44 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Lincoln Rester, η ψήφιση του νομοσχεδίου κρίνεται υπεραπαραίτητη, καθώς, όπως αναφέρει, η αστυνομική υπηρεσία της πόλης της Νέας Υόρκης (NYPD) η οποία είναι αρμόδια για τη βεβαίωση τροχαίων παραβάσεων δεν «κόβει» αρκετά πρόστιμα.

Ενδεικτικά είναι τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2022 ότι ο αριθμός των βεβαιωθεισών παραβάσεων ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι το 2021, αλλά παρέμεινε κατά 50% μικρότερες συγκριτικά με τα προπανδημικά επίπεδα.

«Αισθάνομαι καθημερινά τους κινδύνους για την ασφάλεια που συνδέονται με την παράνομη στάθμευση», είπε ο Restler, ο οποίος είναι ποδηλάτης. «Είναι ακόμη πιο δύσκολο για τον γονέα που σπρώχνει ένα καρότσι ή ένα άτομο σε αναπηρικό καροτσάκι που δεν μπορεί να περάσει στο πεζοδρόμιο λόγω παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που προωθούμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης εξέφρασε την ανησυχία του για το εν λόγω νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι η έγκρισή του θα μπορούσε να σπείρει κοινωνικό διχασμό, πυροδοτώντας έντονες συγκρούσεις μεταξύ των οδηγών και των κατοίκών της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ακολουθήθηκε το παράδειγμα του σε ισχύ προγράμματος “Citizens Air Complaint”, το οποίο επιβραβεύει με χρηματικό bonus τους πολίτες που καταγγέλλουν τα επαγγελματικά οχήματα που είναι προσωρινά σταθμευμένα και ο κινητήρας τους λειτουργεί στο ρελαντί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.