ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ιράν: Οι γονείς της M.Αμινί κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών που τη συνέλαβαν

Η Μάχσα Αμινί πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την σύλληψή της

Ιράν: Οι γονείς της M.Αμινί κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών που τη συνέλαβαν

Οι γονείς της Μάχσα Αμινί κατέθεσαν μήνυση κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν την κόρη τους στις 13 Σεπτεμβρίου για παραβίαση του ενδυματολογικού κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες στο Ιράν.

«Οι γονείς της Μάχσα Αμίνι κατέθεσαν μήνυση κατά των αυτουργών της σύλληψης της κόρης του και τους αστυνομικούς που μίλησαν μαζί της μετά την προσαγωγή της στην αστυνομία ηθών», δήλωσε ο Σάλεχ Νικμπάχτ.

Η 22χρονη γυναίκα πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την σύλληψή της.

«Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της εισαγγελίας και από τον ανακριτή την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η σύλληψη μέχρι την μεταφορά της Μάχσα στο νοσοκομείο», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος ζήτησε επίσης από τις αρχές να του παραδώσουν «όλα τα διαθέσιμα βίντεο και τις φωτογραφίες» καθ΄όλη την διάρκεια της παραμονής της Μάχσα Αμίνι στα χέρια της αστυνομίας ηθών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο επικεφαλής της εισαγγελίας «υποσχέθηκε ότι η υπόθεση να τύχει λεπτομερούς διαχείρισης και ότι όλα τα αιτήματά μας θα ληφθούν υπ’ όψιν», δήλωσε ο δικηγόρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.