Προάγγελος αποδόμησης Τζ.Μπάιντεν – Ιστορική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Έκρινε παράνομες τις αμβλώσεις

Θλιβερή πρωτιά στην Ελλάδα: 350.000 εκτρώσεις το χρόνο

Προάγγελος αποδόμησης Τζ.Μπάιντεν – Ιστορική απόφαση από το  Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Έκρινε παράνομες τις  αμβλώσεις

Μια απόφαση που από πολλούς κρίνεται ως ιστορική έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ  κρίνοντας ότι απαγορεύεται για τις γυναίκες να πραγματοποιούν άμβλωση.

Η γνωμοδότηση, που συντάχθηκε από τον δικαστή Samuel Alito, ανατρέπει μια απόφαση του 1973, γνωστή ως «Roe v Wade», η οποία νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο μέχρι το σημείο της «εμβρυϊκής βιωσιμότητας», δηλαδή περίπου μέχρι την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 25 πολιτείες είναι έτοιμες να θεσπίσουν νέους νόμους ή να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον αδρανοποιημένο νόμο, ο οποίος θα καταστήσει παράνομη την πρόσβαση στην άμβλωση.

Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες βρίσκονται στα νότια των ΗΠΑ, όπως το Τέξας, η Λουιζιάνα και ο Μισισιπής. Μάλιστα, αυτές αποτελούν τις 3 από τις 13 από τις 13 πολιτείες που θα θέσουν σε ισχύ την απαγόρευση των αμβλώσεων ίσως και άμεσα ή το αργότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Αμέσως μετά την απόφαση, η επικεφαλής ανταποκρίτρια του CNN στον Λευκό Οίκο μετέδωσε πως αναμένεται διάγγελμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Προάγγελος αποδόμησης Τζο Μπάιντεν

Η απόφαση αυτή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σηματοδοτεί και άλλες εξελίξεις πολιτικού περιεχομένου: Το γεγονός ότι  το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ως παράνομες τις αμβλώσεις σημαίνει ότι ουσιαστικά αφουγκράζεται το λαϊκό αίσθημα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική των Δημοκρατικών οι όποιοι είναι υπέρ των εκτρώσεων.

Αυτό αποτελεί προάγγελο αποδόμησης του Αμερικανού  προέδρου Τζο Μπάιντεν και της πολιτικής του, κάτι που σημαίνει πως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα αναδειχθεί ως ο ρυθμιστής των εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στον αριθμό των εκτρώσεων, καθώς χρόνο με το χρόνο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των γυναικών που προχωρά σε διακοπή κύησης και ο οποίος εκτιμάται στα 350.000 κατ΄ έτος σε μια χώρα που γερνά με ασύλληπτους  ρυθμούς.

Είναι γεγονός πως η θλιβερή αυτή πρωτιά συνδυάζεται τα τελευταία χρόνια με όλο και λιγότερες γεννήσεις, σύμφωνα με στοιχεία που έχει φέρει στο φως η ΕΛΣΤΑΤ στο πέρασμα του χρόνου. Τα δεδομένα αυτά αναμφίβολα σχετίζονται και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού, στην Ελλάδα κατοικούν 2,2 εκατ. γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 1,5 εκατ. γυναικών (18-35 ετών) που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία, μόνο το 4% αυτών γνωρίζει πώς να προφυλάσσεται από μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη (λαμβάνοντας αντισυλληπτικά χάπια).

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως μία στις 1.000 γυναίκες που προχωρούν σε διακοπή κύησης παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες 24 ώρες μετά από αυτήν. Καθίσταται για ακόμη μία φορά σαφές το γεγονός πως η στάση και η συμπεριφορά των Ελληνίδων που καταλήγουν να ξαπλώνουν στο χειρουργικό κρεβάτι, αμελώντας την υγεία και την ψυχολογική τους κατάσταση, εξαρτάται άμεσα από το έλλειμμα ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στην εξέλιξη των μέσων αντισύλληψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.