ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ιταλία: Οι βουλευτές ενέκριναν «βοήθημα» 5.500 ευρώ για τους εαυτούς τους

Θα το χρησιμοποιήσουν για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ιταλία: Οι βουλευτές ενέκριναν «βοήθημα» 5.500 ευρώ για τους εαυτούς τους

«Ευλογήσαν» τα γένια τους οι Ιταλοί βουλευτές καθώς με απόφαση της ιταλικής Βουλής, οι 400 βουλευτές που μόλις εξελέγησαν θα μπορούν να λάβουν 5.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάθε είδους οθόνης αλλά και ακουστικών.

Το μπόνους το οποίο διπλασιάστηκε από το 2018 που ήταν στα 2500 ευρώ,  χορηγείται στην αρχή κάθε νομοθετικής περιόδου, η οποία διαρκεί πέντε χρόνια.

Μετά τη σχετική αναφορά της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η οποία έγραψε ότι το «βοήθημα» έχει ως στόχο τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό των μελών του κοινοβουλίου, πολλοί χρήστες του διαδικτύου διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι σε περίοδο οικονομικής δυσκολίας των πολιτών και βαθιάς ενεργειακής κρίσης δεν ήταν αναγκαία η αύξηση του συγκεκριμένου κονδυλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την μεριά του, ο βουλευτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Φιλίπο Σέρα (μέλος της επιτροπής του ιταλικού Κοινοβουλίου που ασχολείται με τις δαπάνες των συναδέλφων του), υπογράμμισε ότι «αν λάβει κανείς υπόψη του το συνολικό μπόνους – το οποίο καλύπτει την αγορά στυλό, μολυβιών και άλλων παρόμοιων αντικειμένων – σε σύγκριση με την προηγούμενη νομοθετική περίοδο, υπήρξε μικρή μείωση των δαπανών: από 7.500 ευρώ για κάθε βουλευτή, περιορίστηκαν στις 7.250».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.