ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλία: Συνελήφθη 23χρονος έτοιμος για τρομοκρατικό χτύπημα – Συνδεόταν με την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο 23χρονος φαίνεται πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο

Ιταλία: Συνελήφθη 23χρονος έτοιμος για τρομοκρατικό χτύπημα – Συνδεόταν με την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ένας 23χρονος από το Μπάρι της Ιταλίας συνελήφθη από τις αρχές έχοντας «άμεσες επαφές με την αμερικανική νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα The Base και μερικούς από τους πρωταγωνιστές της επίθεσης στο Καπιτώλιο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για σημαντική σύλληψη, καθώς πρόκειται για «τρομοκράτη ικανό να χτυπήσει και την Ιταλία εφόσον ενσαρκώνει απόλυτα τη φιγούρα του μοναχικού λύκου».

«Η κατηγορία εις βάρος του συλληφθέντα είναι αυτή της διεθνούς τρομοκρατίας. Ο 23χρονος φαίνεται πως είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στο διαδίκτυο, ερχόμενος σε άμεση επαφή με αμερικανικές οργανώσεις λευκής υπεροχής (The Base, 131 Crew, Nationalist Social Club)», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, μεταξύ των οποίων ένα αεροβόλο τουφέκι, δύο βαλλίστρες, τόξα με βέλη και ρόπαλα του μπέιζμπολ με νεοναζιστικά σύμβολα, αλλά και επιχειρησιακές οδηγίες για την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών.

Όπως σημειώνεται, ο 23χρονος φαίνεται ότι επρόκειτο να αγοράσει τρισδιάστατο εκτυπωτή με στόχο να κατασκευάσει ένα όπλο-φάντασμα, όπως αποκαλούνται τα αυτοσχέδια όπλα που γίνονται δημοφιλή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την La Repubblica, ο 23χρονος ήταν έτοιμος «για την υπέρτατη θυσία για την υπεράσπιση της λευκής φυλής» και διέδιδε διαδικτυακά μηνύματα περί άριας φυλής και κατά της 92χρονης Γερουσιάστριας Λιλιάνα Σέγκρε, επιζήσασα του Ολοκαυτώματος η οποία μάλιστα στις 13 Οκτωβρίου προέδρευσε στην Ιταλική Γερουσία κατά τη διάρκεια της εκλογής του νέου Προέδρου της Γερουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι έρευνες δείχνουν πως ο άνδρας είχε δηλώσει ενδιαφέρον να χτυπήσει στην Ιταλία, ενώ βρέθηκε – μεταξύ άλλων – και κουτί με την επιγραφή «Μπρέιβικ Ήρωας», η οποία αναφέρεται στον Άντερς Μπρέιβικ, τον Νορβηγό τρομοκράτη που προκάλεσε τη σφαγή στο νησί Ουτόγια της Νορβηγίας στις 22 Ιουλίου 2011, με 77 θύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.