Κυκλώνας Ίαν: Η κυβέρνηση της Κούβας ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ο κυκλώνας Ίαν σάρωσε την Τρίτη την Κούβα, ισοπεδώνοντας σπίτια και καταστρέφοντας καλλιέργειες

Κυκλώνας Ίαν: Η κυβέρνηση της Κούβας ζήτησε βοήθεια από τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Κούβας απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ για επείγουσα βοήθεια – κάτι που δεν είναι σύνηθες – αφότου ο κυκλώνας Ίαν προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησιωτικό κράτος των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο κυκλώνας Ίαν σάρωσε την Τρίτη την Κούβα, ισοπεδώνοντας σπίτια και καταστρέφοντας καλλιέργειες.

Δεν ζητήθηκε ακριβές ποσό και η Ουάσιγκτον αξιολογεί πόση βοήθεια χρειάζεται η Αβάνα καθώς εργάζεται για να καθορίσει την έκταση της ζημιάς, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο. Η καταιγίδα σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους στην Κούβα και άφησε τη χώρα χωρίς ρεύμα.

Το αίτημα έρχεται τη στιγμή που η Ρωσία, η οποία έχει υποστηρίξει εδώ και χρόνια την Κούβα, παλεύει με τις διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας της επέμβασής της στην Ουκρανία, την ίδια ώρα που η Αβάνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Αβάνας, οι οποίες επιδεινώθηκαν όταν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις προσπάθειες προσέγγισης της κυβέρνησης Ομπάμα και κήρυξε την Κούβα κράτος χορηγό της τρομοκρατίας, έχουν βελτιωθεί ελαφρώς υπό την τρέχουσα κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν έκανε κανένα σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων και κράτησε την Κούβα στη λίστα παρακολούθησης της τρομοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το μπλακ άουτ σε όλο το νησί που προκλήθηκε από τον κυκλώνα Ίαν, Κουβανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν την παραίτηση του προέδρου Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.