ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Χαράρι: «Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις θέλουν να σας χακάρουν – Πρέπει να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα»

Ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι μιλά για το «γνώθι σαυτόν»

Ν.Χαράρι: «Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις θέλουν να σας χακάρουν – Πρέπει να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα»

Ο συγγραφέας και σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, μίλησε για το «γνώθι σαυτόν» και το χακάρισμα σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. 

Στο παρακάτω απόσπασμα αναφέρει τα εξής σημαντικά:

«Θα έλεγα στους ακροατές ότι διεξάγεται τώρα ένας αγώνας, ένας διαγωνισμός να χακαριστεί η ανθρωπότητα γενικώς. Να χακαριστείτε και εσείς συγκεκριμένα. Και θα πρέπει να κάνετε την προσπάθεια να προπορεύεστε των ανταγωνιστών σας, των μεγάλων επιχειρήσεων, των κυβερνήσεων που προσπαθούν να σας χακάρουν.

Έτσι, πρέπει να φτάσετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα, επειδή υπάρχουν τώρα αυτές οι δυνάμεις που προσπαθούν να σας χακάρουν.

Δεν είναι όπως παλιά. Ξέρετε οι φιλόσοφοι έλεγαν στον κόσμο να φτάσει να γνωρίσει τον εαυτό του για χιλιάδες χρόνια. Αλλά στο παρελθόν, στις ημέρες του Σωκράτη ή του Βούδα, δεν είχατε πραγματικό ανταγωνισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τώρα όμως έχετε. Πρέπει να προπορεύεστε». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.