Νέα Ζηλανδία: Σκάφος προσέκρουσε σε φάλαινα – Πέντε νεκροί

Τραγικό δυστύχημα

Νέα Ζηλανδία: Σκάφος προσέκρουσε σε φάλαινα – Πέντε νεκροί

Πέντε άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στη Νέα Ζηλανδία όταν ανετράπη το σκάφος που είχαν νοικιάσει, όπως ανέφεραν οι Αρχές, πιθανώς μετά από σύγκρουση με φάλαινα, ενώ διασώθηκαν άλλα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Σύμφωνα με την αστυνομία το μήκους περίπου εννέα μέτρων σκάφος ανετράπη κοντά στην πόλη Καϊκούρα στην ανατολική ακτή της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας, από άγνωστη αιτία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, άλλοι τρεις αγνοούνται.

«Ήταν ένα τραγικό συμβάν και η αστυνομία παρέχει σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές υποστήριξη στους εμπλεκομένους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ματ Μπόις.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο της πόλης αυτής της Νέας Ζηλανδίας, Κρεγκ Μακλ, η θάλασσα ήταν ήρεμη την ώρα του δυστυχήματος και εικάζεται ότι μια φάλαινα αναδύθηκε από το βυθό κάτω από το σκάφος και το ανέτρεψε. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press κάποιες σπερμοφάλαινες εθεάθησαν στην περιοχή, από όπου διέρχονται συχνά και μεγάπτερες φάλαινες.

Κάτοικοι της περιοχής, ανέφερε ο Μακλ, συνέβαλαν στις προσπάθειες διάσωσης ολόκληρη τη μέρα, αλλά με πενιχρές ελπίδες καθώς τα νερά είναι πολύ κρύα και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα επέζησαν όσοι έπεσαν στη θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Καϊκούρα είναι δημοφιλής προορισμός για παρακολούθηση φαλαινών καθώς ο πυθμένας της θάλασσας πέφτει απότομα από την ακτή στην περιοχή αυτή του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας. Ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν εκδρομές με βάρκα ή βόλτες με ελικόπτερο, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να δουν από κοντά φάλαινες, δελφίνια και άλλα θαλάσσια πλάσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.