ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πακιστάν: Πέντε χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν

Μετά την καταδίκη του για διαφθορά

Πακιστάν: Πέντε χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τον πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν

Η Εκλογική Επιτροπή του Πακιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν θα στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματά του για πέντε χρόνια, μετά την καταδίκη του για διαφθορά, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πολλά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν ότι η Εκλογική Επιτροπή εξέδωσε αυτήν την ανακοίνωση με βάση την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χαν. Σύμφωνα με την πακιστανική νομοθεσία, ένα πρόσωπο που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης δεν μπορεί να διεκδικήσει δημόσιο αξίωμα, για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από την Εκλογική Επιτροπή και το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τα πέντε έτη.

Ο Χαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών το περασμένο Σάββατο. Συνελήφθη στο σπίτι του στη Λαχόρη και οδηγήθηκε σε μια φυλακή στην πόλη Ατόκ, κοντά στο Ισλαμαμπάντ.

Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση σήμερα στην καταδικαστική απόφαση. Εάν δεν ακυρωθεί η καταδίκη του, ο Χαν δεν θα μπορέσει να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα διεξαχθούν μέχρι τα τέλη του έτους. Ένας εκ των συνηγόρων του, ο Γκοχάρ Χαν, είπε ότι κατατέθηκε αίτημα «αναστολής της απόφασης» και «αποφυλάκισής υπό όρους» του πρώην πρωθυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο θα εξετάσει τα αιτήματα αύριο Τετάρτη και «επειδή η ποινή είναι μικρή, ελπίζουμε ότι ο Ιμράν Χαν θα αποφυλακιστεί υπό όρους» σε μερικές εβδομάδες, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.