ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόλη στη Γαλλία βάζει τέλος στην χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους

Πλέον, στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!»

Πόλη στη Γαλλία βάζει τέλος στην χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσιους χώρους

Οι Αρχές στην πόλη Seine-Port της Γαλλίας απαγόρευσαν τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε δημόσια μέρη.

Τα τηλέφωνα είναι εξαιρετικά χρήσιμα καθώς και απαραίτητα για τους παραθεριστές, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν συνήθως για να βρίσκουν κάποιο δρόμο, να βγάζουν φωτογραφίες και να μεταφράζουν ταμπέλες και μενού. Ωστόσο, όσοι ταξιδέψουν στο Seine-Port, μια μικρή πόλη κοντά στο Παρίσι, θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους.

Από τους 2.000 και πλέον κατοίκους της πόλης, μόνο 272 ψήφισαν στο δημοψήφισμα, με 146 ψήφους κατά και 126 υπέρ της απαγόρευσης των συσκευών σε δημόσιους χώρους.

Πλέον, στην πόλη υπάρχουν πινακίδες που αναγράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει η Sun το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οδήγησε στη δημιουργία ενός χάρτη της πόλης όπου απαγορεύεται η χρήση κινητού, με εναλλακτικές δραστηριότητες που θα προσφέρονται στους νέους, οι οποίοι αποτέλεσαν το κύριο αντικείμενο της ψηφοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.