ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η υπόσταση μας»

«Δε νομίζω ότι οι ΗΠΑ θα ήθελαν μια πυρηνική αντιπαράθεση»

Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η υπόσταση μας»

H Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κρατική της υπόσταση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν προσθέτοντας ότι η χώρα παραμένει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και είναι πλήρως έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο!

Σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Β.Πούτιν, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 15ης έως 17ης Μαρτίου, είπε ότι η Ρωσία θα ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της.

«Από στρατιωτικο-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», δήλωσε ο Πούτιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-1 και στο πρακτορείο ειδήσεων RIA απαντώντας σε ερώτηση εάν η χώρα είναι πραγματικά έτοιμη για έναν πυρηνικό πόλεμο.

Είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούν ότι εάν αναπτύξουν αμερικανικά στρατεύματα στο ρωσικό έδαφος -ή στην Ουκρανία- η Ρωσία θα αντιμετωπίσει την κίνηση ως στρατιωτική επέμβαση.

«(Στις Ηνωμένες Πολιτείες) υπάρχουν αρκετοί ειδικοί στον τομέα των ρωσοαμερικανικών σχέσεων και στον τομέα του στρατηγικού περιορισμού», είπε ο Πούτιν.

«Ως εκ τούτου, δεν νομίζω ότι εδώ όλοι βιάζονται προς αυτήν (πυρηνική αντιπαράθεση), αλλά είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Επανέλαβε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων ορίζεται στο πυρηνικό δόγμα του Κρεμλίνου, με την πολιτική του να καθορίζει τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.

«Υπάρχουν όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε», είπε ο Πούτιν.

«Έχουμε τις δικές μας αρχές».

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν πυρηνικές δοκιμές, η Ρωσία μπορεί να κάνει το ίδιο, πρόσθεσε στην ευρεία συνέντευξη.

Ωστόσο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν αντιμετώπισε ποτέ την ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία, όπου η σύγκρουση μαίνεται από τον Φεβρουάριο του 2022.

“Γιατί χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όπλα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.