ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πύρινη «κόλαση» στη νότια Γαλλία – Tουλάχιστον 1.000 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή Γκαρ

«Θα χρειαστεί μέρες για να σβήσει»

Πύρινη «κόλαση» στη νότια Γαλλία – Tουλάχιστον 1.000 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή Γκαρ

Στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 1.500 στρέμματα στην περιοχή Γκαρ της νότιας Γαλλίας, όπου έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεγάλη πυρκαγιά, σημαίνοντας συναγερμό στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Περίπου 1.000 πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα επιχειρούν και αεροσκάφη με ρίψεις νερού.

Η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε κοντά στο χωριό Μπορντεζάκ και ανάγκασε πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Το γραφείο του τοπικού νομάρχη είπε ότι περίπου 100 άτομα έπρεπε να φιλοξενηθούν σε εξοχικές κατοικίες και εστιατόρια στην περιοχή, η οποία βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα (55 μίλια) βόρεια του Μονπελιέ και των ακτών της Μεσογείου.

https://twitter.com/EuropeanUnionC/status/1545724574264098816?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1545724574264098816%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Ffotia-sti-notia-gallia-epicheiroyn-ischyres-pyrosvestikes-dynameis.9691489.html

“Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση”

“Αυτή τη στιγμή η κατάσταση βελτιώνεται”, είπε η έπαρχος του τμήματος της Γκαρ, Μαρί-Φρανσουάζ Λεκαγιόν στην τηλεόραση BFM το βράδυ της Παρασκευής, συμπληρώνοντας πως “η φωτιά έχει περιοριστεί, όμως πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση“.

Ο αντισυνταγματάρχης Έρικ Αγκρινιέρ, ανώτερο στέλεχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δήλωσε επίσης την Παρασκευή πως “υπάρχουν μέτωπα σε δυσπρόσιτες περιοχές που δεν έχουμε αντιμετωπίσει και που προχωρούν ελεύθερα. Θα είναι ένα κατόρθωμα αντοχής“.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με τις Αρχές, ο κίνδυνος παραμένει, ενώ είναι πιθανό να χρειαστούν ημέρες για να σβήσει εντελώς, καθώς επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής Γκαρ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι 13 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Αν και πολλές άλλες πυρκαγιές άρχισαν στη νότια Γαλλία την Πέμπτη, οι περισσότερες έσβησαν, ενώ το γραφείο της τοπικής κυβέρνησης ανέφερε ότι το τμήμα έχει τεθεί σε “μέγιστο συναγερμό” για δασικές πυρκαγιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας είχε θέσει την Παρασκευή τη Γκαρ (τουριστικό νομό της νότιας Γαλλίας) “σε μέγιστο συναγερμό για κίνδυνο δασικών πυρκαγιών” λόγω της ζέστης, των ριπών του ανέμου και μιας αραιής βλάστησης λόγω της πρώιμης και ακραίας ξηρασίας και το γαλλικό Υπουργείο Περιβάλλοντος προειδοποίησε τους πολίτες στην περιοχή να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους κινδύνους πυρκαγιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.