ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πυρκαγιά στο Μαρόκο: Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους

Δυο σοβαρά τραυματισμένοι

Πυρκαγιά στο Μαρόκο: Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους

Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν μια μεγάλη δασική πυρκαγιά στο βόρειο Μαρόκο η οποία, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Οι πέντε πυροσβέστες επέβαιναν σε ένα όχημα το οποίο έπεσε σε χαράδρα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερις άνδρες, ύποπτοι για εμπρησμό, συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, ανέφεραν επίσης οι αρχές της επαρχίας Μντικ-Φνίντεκ, κοντά στο λιμάνι της Ταγγέρης.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, από την πυρκαγιά έχουν γίνει στάχτη περίπου 900 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια και αεροσκαφών Καναντέρ, δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να προλάβουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Τον περασμένο μήνα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές στο βόρειο Μαρόκο. Στα τέλη Ιουλίου ένας χωρικός τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας στην επαρχία Λαράς.

Όπως και όλη η νοτιοδυτική Ευρώπη, το Μαρόκο βρίσκεται αντιμέτωπο με συνθήκες καύσωνα, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και έντονη ξηρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.