ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Στις φλόγες το θρυλικό κοσμηματοπωλείο Tiffany στη Νέα Υόρκη

Τουλάχιστον δύο τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από το υπόγειο, από μετασχηματιστή υψηλής τάσης

Στις φλόγες το θρυλικό κοσμηματοπωλείο Tiffany στη Νέα Υόρκη

Πυρκαγιά ξέσπασε, το πρωί της Πέμπτης, σε κατάστημα του εμβληματικού κοσμηματοπωλείου Tiffany στο Μανχάταν, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης. 

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί δύο τραυματισμοί, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται σημαντικές φθορές  στο κτίριο. Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού σχηματίστηκε γύρω από το κατάστημα, το οποίο εκκενώθηκε άμεσα, ενώ την ίδια στιγμή πλήθος πυροσβετικών δυνάμεων επιχειρεί στο σημείο.

Όπως επισημαίνει η αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, η πρώτη κλήση ειδοποίησης έγινε στις 09:30,  τοπική ώρα.  Η πυρκαγιά, που μαίνεται ακόμη και ξεκίνησε από το υπόγειο, είναι μεγάλη, δεν έχει εξαπλωθεί όμως στα παρακείμενα κτίρια.

Βίντεο που αναρτήθηκαν δείχνουν καπνό να βγαίνει από το υπόγειο του καταστήματος, το οποίο άνοιξε ξανά τον Απρίλιο μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση τριών ετών, την πρώτη που έγινε από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1940.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα του κοσμηματοπωλείου, που βρίσκεται δίπλα από τον Πύργο Τραμπ, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές το 1961 όταν η Όντρεϊ Χέπμπορν πρωταγωνίστησε στην ταινία  “Breakfast at Tiffany’s”.

Ακόμη, η επιχείρηση LVMH εξαγόρασε την Tiffany έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 και το κόστος ανακαίνισης εκτιμάται ότι ανήλθε σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.