ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τηλεφωνική επικοινωνία Ε.Μακρόν & Ρ.Τ.Ερντογάν για το θέμα ένταξης Φινλανδίας & Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Όλα όσα συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Ε.Μακρόν & Ρ.Τ.Ερντογάν για το θέμα ένταξης Φινλανδίας & Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στη διάρκειά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο Μακρόν ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις που έλαβαν οι κυβερνήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας για την ένταξή τους στη Συμμαχία και ευχήθηκε να βρεθεί γρήγορα λύση στο θέμα με την αρνητική στάση της Άγκυρας.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων Τουρκίας-Γαλλίας, καθώς και τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι επιθυμεί να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν «μια δίκαιη ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας» και ότι συνεχίζει να ενθαρρύνει τις δύο χώρες στην προσπάθεια τερματισμού του πολέμου μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι επαφές της Σουηδίας και της Φινλανδίας με οργανώσεις υπό τον έλεγχο του PKK/YPG δεν θα ήταν συμβατές με το πνεύμα της συμμαχίας υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν «την επείγουσα ανάγκη να καταστεί δυνατή η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα οποία εξαρτώνται πολλές χώρες για την επισιτιστική τους ασφάλεια. Αναφέρθηκαν στους διάφορους πιθανούς τρόπους μεταφοράς των σιτηρών εκτός Ουκρανίας και συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή προκειμένου να βρεθεί γρήγορα λύση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.