ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τσεντουρίπε: Η πόλη που από ψηλά μοιάζει με γιγαντιαίο άνθρωπο (φώτο)

Βρίσκεται στην Ιταλία

Τσεντουρίπε: Η πόλη που από ψηλά μοιάζει με γιγαντιαίο άνθρωπο (φώτο)

Πέρα από τις ξακουστές πόλεις και τα κοσμοπολίτικα θέρετρα, η Ιταλία γοητεύει με τα εκατοντάδες γραφικά χωριά της.

Ένα από αυτά είναι και η κωμόπολη Τσεντουρίπε σε υψόμετρο 730 μέτρων που απλώνεται στις κορυφογραμμές πέντε λόφων που ενώνονται μεταξύ τους, βρισκόμενη σε απόσταση λίγων χλμ. από το ενεργό ηφαίστειο της Αίτνας.

Συγκεκριμένα, η Τσεντουρίπε είναι δήμος της ιταλικής επαρχίας Έννας στην αυτόνομη ιταλική περιφέρεια της Σικελίας στη νότια Ιταλία. Η πόλη απέχει περίπου 61 χλμ. από την πρωτεύουσα Έννα και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 5.033 κατοίκους.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει ευρέως γνωστή κυρίως μέσα από αεροφωτογραφίες και βίντεο από drones για το ιδιαίτερο σχήμα της. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι η πόλη θυμίζει, από ψηλά, αστερία, ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι παραπέμπει σε σχήμα γιγαντιαίου ανθρώπου που έχει τα πόδια και τα χέρια του τεντωμένα.

Eπιπλέον, η Τσεντουρίπε αποκαλείται και ως «μπαλκόνι της Σικελίας». Στην δεξιά πλευρά της πόλης, δεσπόζει ένα μαυσωλείο πάνω στον λόφο από την αυτοκρατορική ρωμαϊκή εποχή, το κάστρο Corradino, απ’όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την μαγευτική θέα του ηφαιστείου, το καταπράσινο τοπίο, καθώς επίσης και την πεδιάδα της Catania.

Η οικονομία της πόλης είναι βασικά αγροτική, ενώ υπάρχουν και αρκετά σπήλαια με ορυχεία αλάτων και πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, την δεκαετία του 1820 βρέθηκε ένας ασκός (πεπλατυσμένο αγγείο) του 5ου αιώνα π.Χ. με την μεγαλύτερη σικελική επιγραφή που υπάρχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.