ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Β.Όρμπαν: «Όπου ευρωπαϊκοί και εξωευρωπαϊκοί λαοί συνυπάρχουν δεν είναι πλέον έθνη αλλά συνονθύλευμα λαών»

Η αντίδρασή του για το σχέδιο μείωσης κατά 15% του φυσικού αεριου των Βρυξελλών

Β.Όρμπαν: «Όπου ευρωπαϊκοί και εξωευρωπαϊκοί λαοί συνυπάρχουν δεν είναι πλέον έθνη αλλά συνονθύλευμα λαών»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν υπερασπίσθηκε μία ουγγρική πολιτισμική άποψη αναφερόμενος στην ομιλία του το περασμένο Σάββατο στην Τρανσυλβανία κατά την οποία απέρριψε την «ανάμειξη των φυλών».

«Μερικές φορές συμβαίνει να μιλώ κατά τρόπο που παρεξηγείται, αλλά ζήτησα από τον καγκελάριο (Καρλ Νεχάμερ) να τοποθετήσει τις δηλώσεις σε πολιτισμικό πλαίσιο», εξήγησε ο ούγγρος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Στην Ουγγαρία, αυτές οι εκφράσεις και φράσεις εντάσσονται σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο», είπε.

Στην ομιλία του στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, τόπο κατοικίας σημαντικής ουγγρικής μειονότητας, ο Ορμπάν, γνωστός για την αντιμεταναστευτική του πολιτική, απέρριψε με δριμύτητα την «πολυεθνική» κοινωνία.

«Δεν θέλουμε να είμαστε μια μικτή φυλή» που θα αναμειγνυόταν «με μη Ευρωπαίους», είπε.

Οι χώρες «όπου ευρωπαϊκοί και εξωευρωπαϊκοί λαοί συνυπάρχουν δεν είναι πλέον έθνη. Οι χώρες αυτές δεν είναι τίποτε άλλο από συνονθύλευμα λαών», είπε ο ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και κατά το παρελθόν διατυπώσει αντίστοιχες θέσεις, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον όρο «φυλή».

Εκανε επίσης αναφορά στους θαλάμους αερίων για να επικρίνει το σχέδιο των Βρυξελλών για μείωση κατά 15% της ευρωπαϊκής ζήτησης φυσικού αερίου. «Δεν βλέπω πώς μπορούν να πείσουν τα κράτη μέλη, αν και υπάρχει μία γερμανική τεχνογνωσία στον τομέα, όπως έχει δείξει το παρελθόν», είπε σαρκαστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.